Recomandari practice pentru amenajarea baii

Recomandari practice pentru amenajarea baii
Daca ai decis ca este timpul sa reamenajezi baia din locuinta ta, trebuie sa alegi cel mai bun mobilier de baie, pentru a beneficia de confortul necesar in acest spatiu. Selectia acestuia se face in functie de dimensiunile camerei respective, a finisajelor alese și de cromatica pe care o ai in vedere pentru acest proiect de design.

Iata tot ce trebuie sa stii pentru reusita proiectului tau!

Amenajarea unei bai de mici dimensiuni

Daca baia din locuinta ta este una de mici dimensiuni, este important sa alegi mobilierul potrivit și instalatie sanitara practica, pentru a crea senzatia unui spatiu mai generos si confortabil. Iata cateva recomandari practice care iti pot fi utile in acest caz:

 

  • Poti opta pentru mobilier de baie suspendat, pentru a economisi spatiu si a avea la dispozitie spatiile de depozitare necesare.
     

  • Accesoriile multifunctionale sunt utile in acest caz intrucat pot deservi diverse scopuri: calorifere cu suport de prosoape, mobilier de baie care sa fie si spatiu de depozitare.
     

  • Nuantele deschise contribuie la redimensionarea vizuala a spatiului, motiv pentru care acestea sunt recomandate pentru utilizarea in baile de mici dimensiuni.
     

  • Atunci cand baia este de dimensiuni foarte mici, poti renunta la cada, in favoarea unei cabine de dus, pentru a economisi spatiu. In plus, o chiuveta cu picior este utila in acest caz.
     

  • Atunci cand ai nevoie de spatii suplimentare de depozitare dar nu mai ai loc pentru acestea, poti opta pentru polite suspendate.
     

  • Un dulap inalt, montat pe perete ofera spatii de depozitare generoase si te ajuta sa castigi spatiu in baie.

 

Sursa foto: https://mathaus.ro/p/dulap-profi/000000000011108416


 

Amenajarea unei bai in stil vintage sau modern

In functie de stilul general de amenajare a locuintei tale, poti alege un design clasic sau modern si in cazul baii. Iata ce trebuie sa stii in acest caz:

 

  • Stilul vintage - Mobilierul de baie clasic, in nuante deschise, completate de elemente florale speciale si robinete cromate este ideal pentru o baie amenajata in acest stil.

 

  • Stilul modern - Baile amenajate modern includ de regula doar cateva piese de mobilier simplu, pentru obtinerea unui spatiu curat si ordonat. Modelele geometrice, un minim de combinații cromatice si liniile drepte sunt preferate in acest caz. Poti miza pe culori naturale, nuante de negru, gri sau argintiu, fara a iesi din liniile specifice designului minimalist.

 

Sursa foto: https://static-content.mathaus.ro/medias/sys_master/images/h84/hc1/h00/8812642435102.png

 

Amenajarea baii in diverse culori

Daca preferi amenajarea baii in diverse culori, este important sa alegi paleta de nuante potrivite atat in cazul instalatiilor sanitare cat si a mobilierului de baie. Iata cateva sfaturi practice de care puteti tine cont in acest caz:
 

  • Baie Ultra Violet - Intrucat aceasta a fost desemnata nuanta anului 2018, culoarea mov a devenit o alegere populara pentru amenajarea unei bai. Aceasta poate contribui la obtinerea unui design interior rafinat al acestui spatiu, atunci cand este utilizata cu masura.

 

  • Nu este recomandata folosirea excesiva a acestei culori in spatiile de mici dimensiuni, intrucat creeaza impresia unui spatiu si mai mic. In plus, este recomandat sa combini aceasta nuanta cu alte culori precum alb sau negru, atunci cand alegi mobilierul.

 

Sursa foto: https://static-content.mathaus.ro/medias/sys_master/images/h8b/hfd/h00/8812640731166.png

 

  • Baie in nuante rosii - Daca ai ales un stil de amenajare interioara indraznet pentru locuinta ta, poti opta pentru nuante intense si in cazul mobilierului de baie. Culoarea rosie ofera senzatia unui spatiu intim si inspira entuziasm. Poti combina diverse nuante de rosu sau poti miza pe o singura nuanta, completata de alb, negru sau argintiu.

 

Sursa foto: https://mathaus.ro/p/baza-lavoar-60-cm-twist-rosu/000000000011127769
 

  • Baie in nuante verzi - Persoanele care prefera un stil de amenajare interioara natural, pot opta pentru mobilierul verde de baie. Nuanta specifica naturii va revitaliza acest spatiu din locuinta. In plus, combinatia verde deschis - alb reprezinta alegerea ideala si pentru mobilierul ales pentru baile de mici dimensiuni.
     

Sursa foto: https://mathaus.ro/p/baza-lavoar-briana-60-cm-alb-verde/000000000011127753


 

Poti folosi aceste recomandari practice pentru amenajarea baii din locuinta ta, in functie de dimensiunea spatiului disponibil, de preferintele tale cromatice si de designul interior al celorlalte spatii din casa. Alege mobilier de baie de calitate, rezistent la umezeala si lovituri, pentru ca investitia ta sa fie una avantajoasa, pe termen lung.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 - 1 =