Idei de amenajare pentru un interior minimalist

Idei de amenajare pentru un interior minimalist
Se estimeaza ca o familie are in casa obiecte (carti, haine, aparatura electronica) in valoare de pana la 3000$, pe care nu le foloseste. Dincolo de risipa de bani, toate aceste lucruri ocupa mult spatiu. Amenajarea ideala pentru o familie ocupata, relaxata si care isi doreste sa petreaca mai mult timp de calitate impreuna, decat cu treburile casnice, este modelul minimalist.

Amenajarile interioare in stil minimalist dau o simplitate eleganta oricarei locuinte. Liniile si spatiul vor deveni definitorii pentru interior, iar lipsa surpusului de mobilier si decoratiuni vor crea o atmosfera curata si linistita.

O amenajare de acest gen are nevoie de o documentare serioasa inainte. Cauta prin biblioteci, librarii sau pe internet carti ori articole despre stilul minimalist. Acesta este influentat de arhitectura japoneza si amenajarile interioare specifice acestei tari.

In amenajarile interioare, minimalismul inseamna in primul rand crearea de spatiu: atunca tot ce nu iti mai trebuie, iar ceea ce vrei sa pastrezi va trebui sa aiba un loc anume. Pastreaza mobilierul la minim, atat cat e necesar. Eventual, se poate opta pentru mobilierul multifunctional, care se gaseste si la noi. Se merge pe linii clasice sau moderne, insa care sa aiba o functionalitate bine stabilita, care sa slujeasca unui scop anume. Peretii trebuie sa fie in culori neutre si sa se armonizeze cu restul obiectelor. Perdelele si draperiile se aleg in culori deschise, pentru a lasa lumina sa patrunda in interior.

In ceea ce priveste decoratiunile interioare, totul trebuie pastrat la minim. Nu degeba exista vorba: Mai putin e mai mult. In cazul minimalismului, un tablou mai mare sau o zona cu fotografii de familie pot deveni punctul central al unei camere si singurele accente artistice.

O casa amenajata in stil minimalist este mereu bine organizata. Fiecare lucru are locul sau, astfel ca ordinea este usor de pastrat si curatenia simplu de realizat. Alege o biblioteca in care sa incapa televizorul, playerele, jocurile electronice si cartile.

Votati articolul

Idei de amenajare pentru un interior minimalist
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 2 =