Ce inseamna smart tv? De ce sa optezi pentru un smart tv?

Ce inseamna smart tv? De ce sa optezi pentru un smart tv?
Cu siguranta ai auzit de cuvantul smart TV. Poate ca da sau nu, smart TV-ul este un televizor inteligent, un televizor care detine functii “inteligente” identice cu ale unui calculator.

Ce este mai pe scurt un smart TV? Un smart TV este acel tip de “televizor cu internet”.

Un smart TV are capacitatea de a se conecta la internet ( wireless sau prin cablu) si reprezinta un motiv principal pentru care ar trebui sa cumperi unul din televizoare la preturi bune si cu functii “destepte”.

Asadar, in acest articol iti vom prezenta detaliile importante cu privire la un smart TV si motivele pentru care ar trebui sa-l achizitionezi.

Detalii pe larg cu privire la smart TV

Un smart TV este dotat cu o placa de retea pentru conectarea la internet, procesor, hard disk propriu unde sunt stocate toate aplicatiile si un sistem de operare, Smart HUB si Tizen OS (Televizoarele Smart de la Samsung), Web OS ( Smart TV-urile LG) , Android Tv ( Smart Tv-urile Sony si Philips) si Firefox OS la Televizoarele Smart Panasonic.

Ce gasesti la un smart TV?

Aplicatii si Jocuri smart TV

Indiferent de brand-ul ales, un smart TV detine cam aceleasi aplicatii.

In primul rand, un smart TV este un browser care ajuta la navigarea rapida pe internet. Functionalitatea este asemanatoare indiferent de brand-ul TV-ului, diferente sunt insa la grafica.

Spre exemplu, pentru a naviga mai usor pe site-uri ai nevoie de o tastatura si un mouse, de preferat wireless, pe care le conectezi la smart TV.

O alta varianta de a naviga usor, smartphone-ul sau tableta pe post de telecomanda, doar ca vei avea nevoie de o aplicatie specifica fiecarui producator.

Telecomanda clasica este indicata pentru a schimba canalele, modifica setarile, dar la internet, jocuri si diverse aplicatii nu este tocmai indicata.

 

In ceea ce priveste aplicatiile pe care le vei putea gasi la un smart TV, enumeram:  Facebook, Youtube, Twitter, Skype, etc. Acestea sunt cele uzuale, insa mai sunt si altele: aplicatii de video stream ( HBO Go), Netflix, Hulu, Voyo prin intermediul carora vei putea urmari filme si seriale online. Pentru aceste aplicatii vei avea nevoie de un cont pe site-urile producatorilor, in schimb necesita un abonament lunar.

Pe langa aplicatiile deja instalate vei putea instala si altele suplimentare. De altfel, vei putea descarca si jocuri. Pentru jocuri, vei avea nevoie de un controller wireless, fie smartphone-ul, tableta sau tastatura.

Functii Speciale Smart

Pe langa navigarea pe internet, aplicatii sau jocuri, la un smart TV vei regasi o functie sub denumirea DLNA care are rolul de a sincroniza ecranul televizorului smart cu ecranul altor dispozitive smart compatibile.

Ca de exemplu, vei putea vizualiza pozele de pe smartphone pe ecranul smart TV-ului, daca vei rula filme sau te vei juca pe laptop sau tableta, vei putea sincroniza ecranul acestuia cu ecranul smart TV-ului. Mai exact, orice dispozitiv compatibil DLNA va putea fi conectat la televizor.

Avantajele unui smart TV

  • Conexiune la Internet;

  • Aplicatii diverse;

  • Posibilitatea de a conecta alte dispozitive/gadget-uri;

  • Acces la continut online.          

Desi sunt diferente de pret intre un smart TV si un televizor standard, un smart TV este de fapt un 2 in 1, cu mult mai multe beneficii.

Votati articolul

Ce inseamna smart tv? De ce sa optezi pentru un smart tv?
Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 2 =