Avantajele aparatelor de aer conditionat cu tehnologia inverter

Avantajele aparatelor de aer conditionat cu tehnologia inverter
Tehnologia inverter este foarte importanta in decizia de cumparare a unui aparat de aer conditionat. In prezent, sistemele de climatizare care functioneaza pe baza acestei tehnologii sunt net superioare fata de modelele fara inverter din mai multe puncte de vedere. Cel mai important este faptul ca eficienta energetica este net superioara.

Aceasta tehnologie moderna dateaza inca de la inceputul anilor 1900, dar de la an la an s-a modernizat si s-a adaptat nevoilor clientilor. In acest moment tehnologia inverter reuseste sa vina pe piata cu numeroase avantaje pe care orice client le prefera si de care are nevoie pentru a avea un stil de viata normal.

Pe langa aparatele de aer conditionat, tehnologia inverter se foloseste in numeroase domenii tehnologice. In ceea ce priveste sistemele de climatizare, tehnologia inverter este prezenta in aparatele de aer conditionat Daikin, Mitsubishi, Gree, etc.

Sistemul de functionare a tehnologiei inverter

La orice aer conditionatcompresorul este unul din elementele cele mai importante pentru reglarea temperaturii in timpul utilizarii. Un aparat fara inverter are doar doua moduri: functionare la capacitate maxima si oprire. Astfel aparatul de fiecare data va functiona la capacitate maxima indiferent de nivelul temperaturii din interior pana cand ajunge la temperatura setata sau este oprit de utilizator. In acest caz, consumul de energie este ridicat.

Tehnologia inverter regleaza temperatura fara a fi necesara pornirea la capacitate maxima a compresorului de fiecare data. Viteza este variabila. Aceasta scade sau creste in functie de nevoia pe care aparatul o are de a raci corespunzator incaperea. Compresorul functioneaza la capacitate maxima doar prima data cand este pornit dupa care acesta isi reduce din viteza odata cu modificarea temperaturii din interior. Dupa ce aparatul ajunge la temperatura optima, compresorul de opreste si se mai porneste doaratunci cand este necesar, dar nu la capacitate maxima. In acest fel aparatul functioneaza in conditii optime si are numeroase avantaje precum:

Consum redus de energie

Deoarece se evita pornirea/oprirea si functionarea la capacitate maxima a compresorului, scade consumul de energie. Acesta joaca un rol foarte important in achizitionarea aparatului de aer conditionat. Pretul aparatelor cu inverter este mai mare dar la scurt timp se recupereaza o mare parte din suma investita prin economisirea de energie. De exemplu aparatele de aer conditionat Daikin Stylish pot avea un consum foarte mic de energie electrica, de aproximativ 80 kWh anual.

Functionare silentioasa

Fata de aparatele clasice, nivelul de zgomot este foarte redus atat la interior cat si la exterior. Aparatele de top au un nivel de zgomot foarte redus chiar si sub 20 dB.

Durata de viata prelungita

Datorita capacitatii tehnologiei inverter de a evita pornirile si opririle repetate ale compresorului, durata de viata a aparatului creste considerabil. Piesele din interior sunt mai putin expuse si solicitate. In acest fel te poti bucura de performantele produsului pe o perioada mai lunga de timp.

Acceseaza site-ul vollmax.ro pentru a vedea ofertele disponibile pentru cele mai moderne aparate de aer conditionat. De asemenea, expertii de aici te pot ajuta cu instalare aer conditionat Bucuresti si alte solutii de mentenanta pentru cresterea randamentului.

Votati articolul

Avantajele aparatelor de aer conditionat cu tehnologia inverter
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 5 =