Materiale de constructii antice inca folosite

Materiale de constructii antice inca folosite
In lume, de-a lungul timpului s-au construit multe case din pamant, in diverse forme, functie de zona, cultura, etc. Chirpiciul este un material de constuctii realizat dintr-un amestec de lut, paie si bălegar de cal, dupa care este uscat la soare.
Cu toate ca aceste case au fost considerate ca fiind potrivite doar oamenilor saraci, sunt o serie de specialisti care considera ca aceste tipuri de constructii sunt sanatoase, ecologice si rezistente. De asemenea timpul de constructie este scurt. Structura de rezistenta este relizeaza din barne de lemn si impletituri de nuiele. Rezistenta acestor case nu poate fi pusa la indoiala in conditiile in care structura de rezistenta este bine facuta, deoarece aceasta este cea care suporta greutatea, nu peretii. Problemele majore sunt legate de umezeala; partea buna este insa ca se repara foarte usor. De aceea trebuie ales un loc mai inalt, sau sa fie asezata pe o fundatie de beton, si pe cat posibil la soare. Nu incurca cu nimic, deoarece, va garantez ca atunci cand afara sunt 40°C, in interior nu veti avea mai mult de 23; asta din proprie experienta. Casuta din imagine este construita prin anii 1950 si nu se afla intr-un muzeu. Din informatiile mele a suferit doar cateva reparatii de-a lungul acestor ani. La vara va mai suferi una, deoarece vreau sa repar acoperisul. Voi reveni cu imagini mai bune, precum si cu informatii suplimentare.

Votati articolul

Materiale de constructii antice inca folosite
Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =