Unt cu ierburi aromatice

Daca saptamana trecuta am vorbit de zahar cu aroma naturala de levantica, acum trecem de la capitolul dulciuri aromate la micul dejun aromat. Cum ar fi un mic dejun cu unt imbogatit cu ierburi aromatice?

Daca nu mananci de obicei verdeturi, poate ca varianta in care ele sunt combinate in unt iti va parea mai interesanta.

Ai nevoie de: 1 mana de ierburi aromatice, la alegere din: busuioc, marar, fenicul, menta, patrunjel, tarhon, coriandru, cimbru, salvie, 1 pachet de unt moale

Se procedeaza astfel: Ierburile se spala, se sterg putin cu o carpa si apoi se rup frunzulitele.

Acestea se toaca marunt si apoi se incorporeaza in unt cu ajutorul unei furculite. Bucata de unt se ruleaza intr-o folie de plastic (merge si turnata intr-un pahar de plastic mai mare) si se da la frigider pentru 24 de ore inainte de a se manca, pentru ca aromele sa se distribuie uniform si sa se intareasca. Untul cu ierburi aromatice se pastreaza la frigider.

Sfat: aceasta reteta se poate incerca si cu paprika, piper, unsturoi sau ceapa in loc de ierburi aromatice.

Pofta buna!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 5 =