Telina, singura leguma radacinoasa care se cultiva prin rasad

Telina, singura leguma radacinoasa care se cultiva prin rasad
Spre deosebire de alte radacinoase precum morcovul sau pastarnacul, telina se cultiva prin rasad, din pricina semintelor mici si a duratei lungi de germinatie.

De asemenea, ritmul de crestere al telinei in primele faze de vegetatie este lent, astfel incat rasadurile pentru infiintarea culturii de telina pentru radacina se obtin primavara cat mai timpuriu.

Spre sfarsitul lui februarie, inceputul lunii martie, in functie de clima, semintele de telina se seamana in spatii protejate - sere inmultitor, rasadnite, solarii cu folie dubla.

Se poate semana in ladite, cu o norma de 3g/mp, urmand obligatoriu lucrarea de repicat. Se respecta o adancime de semanat de 0,6-0,8 cm.

Semintele au nevoie de 15 zile pentru germinatie, in conditii optime de 85-90% umiditatea solului in stratul superficial si 18 grade Celsius temperatura. Aceste conditii se vor mentine pe toata durata etapei de germinatie.

Repicatul se face cand plantele ating stadiul de doua frunze adevarate, productii bune se obtin daca se folosesc cuburile nutritive.

Votati articolul

Telina, singura leguma radacinoasa care se cultiva prin rasad
Rating:
Nota: 4.35 din 5 - 13 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Alex 18 Ianuarie 2015
Buna,cu ce semanati telina ?

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =