Specii de Centaurea (albastrea)

Specii de Centaurea (albastrea)
Centaurea, numita si Albastrea sau Vinetica, este o planta erbacee, cu crestere puternica. Face flori albastre, creste de obicei ca buruiana si este cunoscuta si pentru proprietatile sale medicinale. Dintre speciile anuale, avem...

Centaurea cyanus, folosita si ca planta medicinala, creste si pe marginea soselelor, are intre 30-90 cm inaltime si infloreste la 10 saptamani de la semanare. Are tulpina ramificata, frunze lanceolate, iar florile sunt dispuse in capitule solitare, in varful ramurilor. Florile sunt de culoare albastra, mai rar albe sau rosii.

Centaurea americana, originara din America Centrala, poate atinge 1,20 m. Are o tulpina robusta, dreapta si ramificata, frunze usor paroase, lanceolate. Florile sunt la varful ramificatiilor, dispuse in capitule mari de 8-9 cm, de culoare liliachie deschisa, alba, roz sau purpuriu inchis.

Centaurea odorata creste intre 30-60 cm inaltime si infloreste in 10 luni de la data semanarii. Are tulpina rigida, ramificata, cu frunze dintate. Florile sunt galbene ca lamaia si au un miros placut.

Votati articolul

Specii de Centaurea (albastrea)
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 2 =