Plante epifite: Aechmea

Plante epifite: Aechmea
Aechmea face aparte din familia Bromeliaceae si este o planta epifita originara din America de Sud si Mexic. Numele vine din limba greaca, unde aichme inseamna sabie, facand referire, desigur, la forma frunzelor. Aechmea are un aspect de rozeta, cu frunze lungi, tepoase pe margini si curbate in afara, care formeaza un canal in care se aduna apa. Floarea are un aspect interesant, de ciorchine si are culoarea roz-pastelat.

Fiind o planta epifita, care traieste pe trunchiurile copacilor din padurile tropicale, Aechmea iubeste umezeala si zonele luminoase, dar in care nu beneficiaza de soare direct. Temperatura optima pentru a se dezvolta frumos este de peste 15 grade Celsius, ferit de uscaciune si curenti de aer. Planta se uda un centrul rozetei de frunze; primavara si vara se uda din abundenta, insa excesul de apa trebuie inlaturat din farfurioara ghiveciului. Pamantul trebuie sa fie un amestec de turba, pamant de frunze si nisip; daca se doreste, planta poate fi tratata cu un ingrasamand lichid, pe timp de vara, de doua ori pe luna.

Aechmea se transplanteaza la nevoie, primavara. Floare ofilita se indeparteaza de pe planta cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Planta se inmulteste in orice perioada din an, prin lastarii care apar la baza.

Votati articolul

Plante epifite: Aechmea
Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 2 =