Inmultirea la spatiphyllum

Inmultirea la spatiphyllum
Spathiphyllum (spatifilum sau crinul pacii) este una din cele mai cultivate plante de interior. Este o planta cu rizom, frunze mereu verzi si flori usor parfumate, deosebite ca aspect, formate dintr-o spata florala de culoare alba si un spadice galben.

Tehnica de inmultire care da cele mai bune si rapide rezultate cu Spathiphyllum este divizarea sau despartirea tufei. Desi pare simpla si se face repede, operatiunea de despartire a radacinilor trebuie facuta cu foarte mare atentie, pentru a nu rani sau rupe rizomii (radacinile). Calupul de rizomi se divide in asa fel incat fiecare planta noua sa aiba cel putin 2-3 frunze; fiecare se planteaza separat in cate un ghiveci cu diametrul de 10cm, in pamant poros, fibros, amestecat cu nisip.

Dupa plantare, Spathiphyllum se uda cu regularitate, insa numai atunci cand pamantul de la suprafata incepe sa se usuce. Se transplanteaza numai in momentlu in care radacinile au consumat tot pamantul din ghiveci.

Votati articolul

Inmultirea la spatiphyllum
Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 6 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =