Gloxinia, trompete colorate

Gloxinia sau Sinningia face parte din familia Gesneriaceae si este o planta de apartament cu frunze ovale, gofrate si cu marginea usor zimtata; florile sunt deosebite, au forma de clopotel si sunt unicolore, bicolore sau tigrate, colorate in nuante de alb, roz, rosu, albastru sau violet.

Gloxinia este o planta destul de sensibila si nu suporta curentii de aer. Are nevoie de multa caldura si umiditate. Iubeste umbra si nu suporta deloc sa stea in bataia directa a razelor de soare.

Trebuie asezata la o fereastra orientata spre sud-vest, dar ferita de soare in miezul zilei. Pamantul trebuie sa fie bogat in substante nutritive, grosier si sa contina si pamant de frunze.

Gloxinia se uda cu grija, numai pe pamant, astfel incat frunzele sa nu fie atinse de apa. Planta se fertilizeaza des, de doua ori pe luna, atat in faza de rasad, cat si ca planta matura. Gloxinia are nevoie de o perioada de pauza in anotimpurile reci si atunci tuberculii se pastreaza la 10 grade Celsius.

Cultura incepe din nou in ianuarie-februarie, cand tuberculii se scot din nisip si se planteaza in ghivece noi; tot atunci se pot inmulti prin divizare.

Rasadurile de Sinningia au nevoie de multa lumina pentru a se dezvolta si infloresc la 6-7 luni de la plantare.

Gloxinia se inmulteste si prin butasi de frunza, pusi la inradacinat in pahare cu apa.

Votati articolul

Gloxinia, trompete colorate
Rating:
Nota: 4 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =