Cultivarea ghimbirului in ghiveci, pe pervaz

Ghimbirul creste foarte bine ca planta de interior, pentru ca nu suporta inghetul si temperaturile foarte scazute. Plantat in ghiveci, poate deveni chiar o planta decorativa pe care o poti muta afara imediat ce vine primavara.
Pentru a obtine o astfel de planta, ai nevoie de o radacina de ghimbir. Alege de la magazin o bucata grasa si tare, cu aspect sanatos; decojirea pielitei sau radacinile ofilite ori prea subtiri sunt semne ca ghimbirul a fost depozitat de mult timp iar sansele ca el sa mai inmugureasca sunt reduse.
Dupa ce ai ales o radacina sanatoasa, las-o intr-un castron cu apa, peste noapte. A doua zi, taie bucata in mai multe segmente, dar ai grija ca fiecare sa aiba cativa muguri – de acolo vor apare frunzele. Alege un ghiveci nu foarte mare, adauga un amestec de pamant si compost, plaseaza 2-3 bucati de radacina si apoi acopera-le cu un strat de 3 cm de pamant. Ghiveciul se tine la umbra daca e afara si la lumina partiala daca e in casa.
Se uda moderat la inceput si apoi din abundenta, odata ce apar lastarii. Ghimbirului ii place umiditatea si caldura, astfel ca pamantul trebuie mentinut mai umed (dar nu mustind de apa!), iar ghiveciul trebuie sa ste aintr-o incapere in care sa beneficieze mereu de cel putin 20 grade Celsius.
Ghimbirul va creste pana la 60-120cm in primul an.
Comentarii 9 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.