Cultivarea castravetilor in gradina sau ghiveci

Castravetele face parte din familia Cucurbitaceae si se cultiva bine intr-un sol usor drenabil, in aer liber, in sere, in interior sau in ghivece. In gradina, castravetii se pot planta alaturi de fasole, broccoli, varza, salata, mazare, ridichi si rosii; nu se planteaza alaturi de salvie.
Pamantul trebuie sa fie bogat, usor nisipos si cu un pH de 5,5-6,8. Cand sunt cultivati in ghivece, castravetii au nevoie de mult pamant si de ingrasamant. Ghiveciul trebuie sa fie foarte incapator, cu 30-40 cm adancime; plantele se pot scoale afara cand temperaturile sunt de peste 15 grade Celsius.
Castravetii au nevoie de multa apa. In perioadele foarte calduroase, plantele se uda o data la doua zile sau mai des, daca sunt tinute in interior. Buruienile trebuie indepartate mai ales cand plantele sunt mici. Fertilizarile se fac cu substante speciale, o data pe saptamana, dupa inflorire, si apoi dupa inca trei saptamani; plantele cutivate in ghivece se fertilizeaza la fiecare 10 zile.
Planta are nevoie de o buna aerisire; sunt recomandate spalierele, aracii sau un gard de sarma ori plastic.
Recoltarea se face cand castravetii au intre 15-30 cm lungime, in functie de varietate/soi. Fructele se taie de pe planta cu un cutit, pentru ca ruperea sau rasucirea lor pot deteriora planta. Recoltareea regulata a castravetilor va stimula aparitia altora. Pentru a tine mai mult, acestia se pastreaza infasurati in folie de plastic, in frigider.
Comentarii 1 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.