Bolile garoafelor: Cum se combate patarea alba

Bolile garoafelor: Cum se combate patarea alba
Patarea alba a garoafelor este o boala produsa de o ciuperca fitopatogena care ataca frunzele, tulpinile, florile in toate fazele de dezvoltare a plantelor. Putem depista prezenta patarii albe urmarind urmatoarele simptome:

Potrivit literaturii de specialitate, pe frunze apar pete mici, albicioase la inceput, apoi petele se maresc si devin de culoare brun-cenusiu.

Pe tulpini, pedunculii florali si pe sepale apar pete asemanatoare cu cele de pe frunze.

Cand conditiile de mediu sunt prielnice, in dreptul petelor se observa fructificatiile ciupercii, sub forma unor puncte mici, subcuticulare, usor pro­eminente, de culoare cenusiu - galbui.

Tesuturile din dreptul petelor se necrozeaza, iar daca atacul este puternic, intreaga planta se usuca si moare.

Pentru prevenirea si combaterea patarii albe a garoafelor se recomanda strangerea plantelor bolnave inainte de fructificarea ciupercii (inainte de aparitia punctelor mici de culoare galbuie) si distrugerea lor prin ardere.

De asemenea, se recomanda mentinerea umiditatii si temperaturii optime, precum si o aerisire cat mai buna, daca e vorba de o cultura in spatii protejate.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.81 din 5 - 8 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 2 =