Apara trandafirii de daunatori cu... plante!

Apara trandafirii de daunatori cu... plante!
La fel ca in agricultura, plantarea anumitor flori printre straturile de plante decorative sau printre tufele de trandafiri le protejeaza impotriva anumitor daunatori. E cea mai ecologica si simpla metoda de protectie. Anumite plante sunt vecinii ideali ai trandafirilor...

Patrunjelul este una din plantele ce pot sta fara probleme pe langa tufele de trandafiri si le protejeaza impotriva gandacului de trandafir, Ileana sau Cetonia aurata, pe numele sau stiintific. Larvele acestui gandac se hranesc cu radacina trandafirului si puful lastarilor tineri, putand cauza moartea plantei.

Tanacetum parthenium apara trandafirii de infamele afide. Desi are de obicei dimensiuni mice, aceasta floare seamana mult cu margaretele si infloreste mai iulie pana in octombrie. Planta poate atinge 40cm inaltime si prefera locurile insorite.

Craite (Tagetes). Se recomanda plantarea a doua randuri de craite in jurul zonei cu trandafiri. Se pare ca parfumul puternic al acestor flori induce in eroare daunatorii, iar o substanta secretata de radacina alunga nematozii.

Votati articolul

Apara trandafirii de daunatori cu... plante!
Rating:
Nota: 4 din 5 - 6 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 - 1 =