Bucataria romaneasca e prin fondul sau o bucatarie barbara, bazata pe fum si sare, pe varza si ceapa, pe fierturi de mei si apoi pe fierturi de malai, pe coacerea pe jaratec si pe mujdei indoit cu...mai mult
Rosiile de culoare neagra ar putea reprezenta o aparitie bizara pe tarabele din pietele romanesti. Totusi, ele sunt comercializate de foarte mult timp in alte tari cu traditie in legumicultura. Mai...mai mult
O reteta rapida, cu aroma chinezeasca, puiul dulce acrisor este sanatos si gustos.Folosim 1/2 ardei gras tocat marunt, 1 morcov, muguri de bambus, ciuperci, piept de pui dezosat, sos de soia, suc de...mai mult
Nevoia te invata, spune un proverb. Daca nu ai bani sa iti cumperi mobila, ti-o construiesti singur. Iar daca nu ai nici cu ce, o construiesti din ce ai la indemana si din ce poti recicla.Poti...mai mult
Este demn de lauda sa incerci sa transformi un demisol insalubru intr-un sediu de firma, mai ales atunci cand pentru asta apelezi la serviciile unui specialist in amenajari, nu la o echipa de zugravi....mai mult
O atmosfera de lucru vesela este o conditie pemtru a munci cu placere si pentru a da randament la birou. Asta inseamna, desigur, glume, frunti descretite si comunicare. Ce te faci, insa, in situatia...mai mult
Este o mancare plina de arome, o reteta rapida dar fara a cadea in pacatul si derizoriul gastronomic al fast-food-ului. Cresonul ofera pastelor o savoare inegalabila si o culoare proaspata. Este cina...mai mult
Una din cele mai neobisnuite pacaleli de 1 aprilie s-a petrecut in Anglia si l-a avut drept protagonist pe... un pitic de gradina! Piticul, nu foarte mare, pazea peluza unei doamne respectabile...mai mult
Marmelada de morcovi este la origine o delicatesa portugheza, cu toate acestea am intalnit reteta in bucatarii din Orientul Mijlociu pana in Rusia.Reteta este cel putin simpla. Difera un pic in...mai mult
Se curata bine cam o punga de urzicute tinere, de martie, se spala in cateva apa apoi se pun la fiert impreuna cu un pastarnac, o ceapa si doi morcovi taiati felii.Dupa ce au fiert bine, se scurge...mai mult
Impodobirea bradului este un obicei pre-crestin care s-a raspandit din tarile germanice, mai intai in Europa, apoi in toata lumea. In 1510 primul brad impodobit este atestat documentar la Riga,...mai mult
Cactusii sunt cu siguranta plante ciudate, atat prin aspectul lor, cat si prin rezistenta de care dau dovada, daca ne gandim la conditiile aspre pe care le indura in mediul natural. In apartamente,...mai mult
Pentru ca zapada bate la usa, cel mai potrivit cocktail pentru gerul care urmeaza este unul tare si aromat, o bautura socanta, atat prin tarie cat si prin ingredientele din care se obtine: rachiu cu...mai mult
Votca, gin, sampanie, suc de portocale si putin zahar. Pare un cocktail pentru toata lumea, ei bine, nu este asa! Ai nevoie de multa indemanare si precizie in a stabili cantitatile, deoarece...mai mult
Ce ar fi vara fara pepeni... sunt deliciosi, iar daca ii tii cateva ore la frigider inainte sa ii tai, te racoresc si iti potolesc setea. O cura de pepeni (cel putin cateva zile trebuie sa consumi...mai mult