Oua cu spanac si macris

Data | 00 0000
Spanacul si macrisul sunt doua plante pe care natura le-a facut si
aliment, si medicament. Macrisul, care apare primavara, este
recomandat in tulburari hepatice, stari de oboseala, pete pe piele,
acnee si chiar stimularea sistemului imunitar. Spanacul contine mult
calciu, sodiu, magneziu, vitamina C si fier.
Ai nevoie de:
4 oua
200 g spanac fiert
100 g macris
50 g unt
6 linguri smantana
1/4 lingurita nucsoara
sare si piper
Preparare:
Ouale se fierb timp de 6 minute in apa clocotita, cu sare. Dupa ce au
fiert se clatesc si se lasa 5 minute in apa rece, dupa care se pot
curata si lasa la racit. Frunzele de macris se spala, se sterg de apa
si se frig intr-o cratita, cu unt. Se adauga spanacul spalat si taiat
in fasii mai mari si se tin pe foc pana cand se evapora complet apa.
Se potriveste de sare, se adauga nucsoara, smantana si ouale. Daca mai
e nevoie, se mai completeaza cu smantana. Cratita se da la cuptor pana
cand mancarica se rumeneste frumos.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.