Chec cu ghimbir

Chec cu ghimbir
E ceva neobisnuit la noi sa facem un desert cu ghimbir, insa aceasta e o reteta americana si ei ne asigura ca este bun. Pentru varietate macar, merita incercata, mai ales ca gustul este deosebit, iar ingredientele sunt atat de variate, incat ne putem juca cu ele iar aroma va fi de fiecare data alta.

Ai nevoie de:
200 g zahar
160 g faina
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
1 lingurita scortisoara
1 1/2 lingurita ghimbir (praf sau macinat)
160 g zahar
140 ml apa clocotita
60 g unt (moale, aproape topit)
2 oua mari
pentru ornat, dupa preferinte: zahar pudra, glazura de ciocolata alba sau neagra, gem sau dulceata, frisca si nuci, inghetata.

Preparare:
Cuptorul se porneste la foc mediu. Intr-un castron mic se amesteca zaharul, faina, bicarbonatul de sodiu, condimentele si sarea. Separat se bat usor ouale, se adauga untul topit si apoi se incorporeaza incet-incet ingredientele uscate. Se ia o tava de chec si se unge cu unt (sau ulei si apoi se pudreaza cu faina) ori o tava de silicon si se toarna inauntru aluatul. Se da la cuptor pentru 20-30 de minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Se serveste cu zahar pudra, glazura de ciocolata, frisca, nuci, dulceata sau chiar inghetata.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =