Chec cu ghimbir
Ai nevoie de:
200 g zahar
160 g faina
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
1 lingurita scortisoara
1 1/2 lingurita ghimbir (praf sau macinat)
160 g zahar
140 ml apa clocotita
60 g unt (moale, aproape topit)
2 oua mari
pentru ornat, dupa preferinte: zahar pudra, glazura de ciocolata alba
sau neagra, gem sau dulceata, frisca si nuci, inghetata.
Preparare:
Cuptorul se porneste la foc mediu. Intr-un castron mic se amesteca
zaharul, faina, bicarbonatul de sodiu, condimentele si sarea. Separat
se bat usor ouale, se adauga untul topit si apoi se incorporeaza
incet-incet ingredientele uscate. Se ia o tava de chec si se unge cu
unt (sau ulei si apoi se pudreaza cu faina) ori o tava de silicon si
se toarna inauntru aluatul. Se da la cuptor pentru 20-30 de minute,
apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Se serveste cu zahar pudra,
glazura de ciocolata, frisca, nuci, dulceata sau chiar inghetata.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.