Chakchouka - ca la mama acasa...din Tunisia

Chakchouka - ca la mama acasa...din Tunisia
Acest fel de mancare se bazeaza pe legume si oua, si se face usor, dar nu neaparat repede, avand nevoie de aproximativ 80 de minute
Ca ingrediente folosim: 8 oua, 100 ml ulei, 250 g ardei gras, 500 g rosii, 500 g ceapa, 3 catei de usturoi, sare si piper, 1 frunza de menta. Ca si garnitura putem pregati un sote de mazare verde. Ceapa se taie felii si se rumeneste usor in ulei, amestecandu-se din cand in cand. Apoi se adauga rosiile curatate de coaja si samburi si taiate in doua sau in patru. Se lasa la fiert 15 minute pe foc incet. Se adauga ardeii grasi taiati în felii, apoi aromele. Se lasa sa fiarba o ora pe foc domol. In acest timp se prepara soteul de mazare. Inainte cu 15 minute de ora de a servi preparatul, acesta se muta intr-un vas de sticla rezistent la foc si cu dosul unei linguri se fac adancituri in care se sparg ouale, apoi se sareaza si se pipereaza. Se introduce in cuptorul incalzit dinainte pentru 10 minute. Se serveste alaturi de sote-ul de mazare.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 4 =