Modalitati de plantare a bulbilor in gradina si ghivece

Modalitati de plantare a bulbilor in gradina si ghivece
Dupa o iarna lunga, asteptam mereu cu nerabdare momentul in care vremea va fi suficient de blanda incat sa ne putem bucura de culorile florilor de primavara. Operatiunea de plantare a bulbilor nu este dificila, insa planul dupa care aceasta trebuie facuta astfel incat primavara sa obtinem un aranjament deosebit, trebuie gandit din timp si planificat cu grija.

Din bulbi, tuberi sau rizommi rasar frumoasele plante cu flori pe care le indragim atat. Ei pot creste foarte bine in solul din gradina, dar si in ghivece sau alte vase, atata timp cat li se ofera conditiile necesare.

In gradina, stabileste dinainte unde anume vrei sa plantezi bulbii. Daca vrei sa realizezi o bordura cu flori de primavara, afla ca bulbii din care vor creste plante mai inalte se planteaza mai in spate, spre gard, de exemplu, iar cei din care ies plante mai scunde si mai micute, trebuie asezati in fata. Aceasta este o regula care se aplica in gradina cand vine vorba de orice tip de plante si arbusti. Planteaza bulbii in zonele din gradina in care, o data ce le-a trecut vremea, sa nu lase un gol inestetic - eventual in fata unor tufe sau arbusti.

Unele flori cu bulb sunt foarte parfumate, mai ales crinii si freziile, pe cand alti bulbi dau nastere unor flori cu aspect deosebit - lalele, narcise, dalii. Aceste doua tipuri de bulbi/flori sunt perfecte pentru crearea unor aranjamente florale de interior. Plaseaza bulbii in ghiveci avand in minte imaginea plantelor inflorite; amplaseaza printre ele iarba decorativa, conuri de brad sau decoratiuni speciale de gradina.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.71 din 5 - 7 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 2 =