Bulgaria ar putea interzice exportul de butasi de trandafiri

Bulgaria ar putea interzice exportul de butasi de trandafiri
Bulgaria ar putea interzice exportul de butasi de trandafiri, transmite Novinite. Decizia are la baza intentia altor tari de a dezvolta industria producatoare de ulei de trandafir. Conform unor articole aparute in presa bulgareasca, Grecia, Afganistanul si Japonia se afla deja in posesia materialului saditor provenit din varietatea botanica ce este cultivata in celebra Vale a Trandafirilor, in Bulgaria. Aceasta este o varietate unica in lume, recunoscuta pentru calitatile ei. Potrivit specialistilor, din ea se obtine cel mai bun ulei de trandafir.

"Acest trandafir este o bogatie nationala a Bulgariei, si ar trebui pastrat in interiorul granitelor", a declarat un oficial din partea Ministerului Agriculturii din aceasta tara.

Uleiul de trandafir este o resursa pretioasa pentru parfumerie si industria cosmetica. Obtinerea acestuia este mentionata in izvoarele bulgaresti inca din anul 1664. De atunci, tehnicile de productie au fost perfectionate continuu, in prezent uleiul fabricat in Valea Trandafirilor fiind recunoscut in lume ca avand cea mai buna calitate.

Votati articolul

Bulgaria ar putea interzice exportul de butasi de trandafiri
Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 3 =