Amenajarea gradinii in stil minimalist

Amenajarea gradinii in stil minimalist
Gradinile minimaliste sunt simple, au linii clare si un aspect curat, liber, deschis. De multe ori asta se traduce intr-o atmosfera serena, spre deosebire de amestecurile de plante si texturi ale gradinilor traditionale. In plus, gradina minimalista e potrivita pentru cei care nu au mult timp liber sau nu stiu cum sa ingrijeasca plantele.

Renuntarea la gazon si inlocuirea lui cu mulci sau dale de piatra ori micsorarea spatiului pe care acesta il ocupa e o operatiune care te va scuti de multa munca, pentru ca un gazon frumos trebuie intretinut cum se cuvine. O alta varianta este inlocuirea gazonului cu plante precum liriope sau ajuga, care sunt usor de intretinut si acopera destul de bine orice spatiu.

Pomii si arborii mai mici trebuie sa isi indeplineasca functia: sa faca umbra; brazii si alte specii mereu verzi au rolul de a proteja casele de vanturile puternice din iarna. Forile preferate sunt cele perene, pentru ca au nevoie de foarte putine ingrijiri si infloresc mai multi ani la rand; sunt in special recomandate speciile native, care au o rezistenta mai mare la boli si s-au adaptat la clima.

Votati articolul

Amenajarea gradinii in stil minimalist
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 5 =