Zahar cu aroma de levantica

Gustul aromat al zaharului cu levantica se potriveste perfect cu prajiturelele ce se servesc la o ceasca de ceai sau cafea. Si desi am folosit cuvantul aroma, nu are nimic artificial. In Marea Britanie, de exemplu, un borcan de 100g de zahar cu aroma de levantica costa 5-6 lei.
Cum se prepara zaharul cu aroma de levantica? Simplu! Cea mai simpla reteta zice sa amesteci 1/4 parte flori uscate de levantica la 1 parte zahar; pentru niste proportii exacte, avem 2 linguri de flori uscate de levantica la 230 g de zahar si amesteca. Toarna combinatia intr-un borcan de sticla, inchide bine capacul si lasa-l 1-2 saptamani (trebuei sa scuturi zilnic borcanul) ca sa traga aromele. Dupa ce zaharul a absorbit aroma de levantica (daca te deranjeaza, poti da la o parte florile) foloseste zaharul in prajituri, biscuiti, glazuri sau limonade.

Votati articolul

Zahar cu aroma de levantica
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 4 =