Pasi pentru a achizitiona centrala termica perfecta

Pasi pentru a achizitiona centrala termica perfecta
Confortul termic este esential in orice casa si dat fiind faptul ca traim intr-o zona a globului in care temperaturile pot ajunge la extreme, este bine sa ne asiguram ca avem deopotriva aparate care sa raceasca aerul si aparate care sa il incalzeasca.

Daca pentru racire cea mai buna solutie este aparatul de aer conditionat, pentru incalzire lucrurile pot sa fie ceva mai complexe. Incalzirea se poate face in nenumarate moduri, incepand cu incalzirea clasica, priin soba de teracota, continuand cu incalzirea cu aparate electrice si terminand cu cea pe centrale termice. Ultima este cea mai eficienta, insa vine si cu preturi destul de piperate.

 

De asemenea, incalzirea cu centrale termice vine la pachet cu un intreg ghid de achizitie, in conditiile in care poate sa difere foarte mult combustibilul, puterea centralei si dotarile.

 

Exista cateva branduri care au reusit sa se evidentieze si sa faca achizitia mai usoara, cum ar fi Immergas, cu ale sale modele Victrix, insa chiar si daca te hotarasti asupra unei astfel de centrale, raman o multime de necunoscute pe care trebuie sa le rezolvi.

 

Cum alegi corect centrala termica?

 

Pentru a nu face nicio greseala, este bine sa iei in calcul o serie de parametri. Toti sunt importanti, asadar toti trebuie sa fie pusi pe lista:

 

 • Tipul combustibilului. Cele mai populare centrale sunt cele care functioneaza pe gaz metan, deoarece este un combustibil la indemana pentru majoritatea oamenilor. Totusi, exista si centrale care functioneaza pe GPL, combustibil lichid, combustibil solid sau electricitate. Tipul de combustibil poate sa decida consumul pe termen lung, asadar, trebuie ales cu mare atentie.
   

 • Puterea termica. Calculul puterii termice este destul de laborios, asadar, cel mai bine este sa tii cont de indicatiile producatorului. In principiu, exista mai multe variante standard de putere: 24 kW, 28 kW, 30 kW, 35 kW 40-45 kW sau 60-65 kW. Puterea trebuie sa fie aleasa corect, in functie de spatiul avut la dispozitie, deoarece o centrala mult prea slaba nu va putea sa faca fata cerintelor iar una mult prea puternica, chiar daca este vorba despre o centrala immergas, focusata pe eficienta, va duce la cheltuieli mult prea mari.
   

 • Modul de evacuare a gazelor. Orice centrala termica ce functioneaza pe combustibil solid trebuie sa elimine gazele rezultate din ardere. Aceasta eliminare poate fi prin tiraj fortat sau prin tiraj natural. Daca la case este posibila evacuarea prin tiraj natural, in cazul apartamentelor de bloc este obligatoriu tirajul fortat.
   

 • Modul de informare si diagnoza. Centralele moderne pot oferi o multime de informatii utile despre starea de functionare si despre eficienta de care dau dovada. O centrala termica immergas, spre exemplu, dispune si de un sistem de autodiagnoza care te tine mereu la curent cu modul in care functioneaza produsul si te anunta daca exista o problema. Sistemul de informare este deosebit de important, deoarece are un impact major asupra sigurantei centralei.
   

 • Siguranta in exploatare. Nu in ultimul rand, trebuie sa se tina cont de elementele de siguranta: Protectia la inghet, evacuarea gazelor arse sau siguranta la lipsa de gaz, toate pot face diferenta intre o centrala sigura si una mai putin sigura.
   

Pe langa toate aceste elemente, conteaza foarte mult si garantia, alaturi de serviciile post garantie, in conditiile in care orice centrala trebuie sa fie verificata periodic.

 

Votati articolul

Pasi pentru a achizitiona centrala termica perfecta
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 4 =