Congelarea sau uscarea fructelor de catina

Congelarea sau uscarea fructelor de catina
Fructele de catina sunt foarte bogate in vitamina C, ne apara impotriva racelilor si au un efect tonic general. Sunt recomandate in afectiuni precum: anemii, carente de vitamine, ciroza, hepatita, ateroscleroza. Dupa ce este recoltata, catina trebuie pastrata in asa fel incat sa nu isi piarda proprietatile...

Catina se poate pastra la congelator. Congelarea catinei se face in trepte, desi acasa nu se poate face decat pana la temperatura minima a congelatorului. Catina se pune la frigider, iar temperatura acestuia se da la +2 grade Celsius. A doua zi, boabele de catina se intind intr-un strat in pungi de plastic si se baga la congelator. Se spune ca vitamina C, le care catina o contine din belsug, se pastreaza foarte bine in fructele congelate. O data scoase de la congelator, catina trebuie lasata putin sa ajunga la temperatura camerei si apoi trebuie consumata imediat.

Catina se poate usca. Uscarea fructelor de catina este un proces de durata. Industrial, aceasta se usuca la 60-70 grade Celsius; acasa, se poate incerca uscarea pe calorifer, in cuptorul dat la cea mai mica setare (si cu usa deschisa) ori in deshidrator.

In articolul urmator gasiti un ghid interesant despre modalitatile de cultivarea a catinei iar in acesta metodele de inmultire


 

Votati articolul

Congelarea sau uscarea fructelor de catina
Rating:
Nota: 3.87 din 5 - 15 voturi.

Comentarii 3 comentarii

Teodora 23 Februarie 2017
Posibilitate de castig excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica ?i dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: teodorateo56@gmail.com
Adriana 10 Septembrie 2015
la 200 gr. De miere de portocale cata catina pot adauga pentru a punte la macerat va multumesc.si cat timp o pot tine catina proaspata la congelator ?
Daniel 25 Martie 2014
care este procedeul de pastrare si procesare a catinei in vederea obtinerii uleiului de catina?

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 5 =