Ce ghiveci alegi pentru plantele de interior

Ce ghiveci alegi pentru plantele de interior
Cele mai multe plante de interior se vand in pahare sau ghivece micute, de plastic, altele direct in ghivece de lut. Atunci cand cumperi un ghiveci nou, trebuie sa te gandesti la nevoile plantei, dar si la caracteristicile decorative ale vasului.

Un ghiveci bun trebuie sa fie destul de incapator pentru o cantitate suficienta de pamant. El trebuie sa fie pe masura plantei. Florile plantate in ghivece prea mari vor arata disproportionate si nici nu se vor dezvolta asa cum trebuie, deoarece pamantul va ramane umed mai mult timp. Plantele mari asezate in ghivece mici sunt in pericol sa se darame, iar radacinile lor vor consuma foarte rapid pamantul disponibil. Ghivecele trebuie sa aiba gauri pentru scurgerea apei sau locuri marcate care se pot gauri (fara ele, apa se va aduna in partea de jos a ghiveciului si va ineca radacinile) si o farfurioara.

In functie de rolul decorativ, se poate alege dintre ghivece simple, de plastic, ghivece de lut, ceramica sau vase menite sa imbrace ghivecele propriu-zise, realizate din iedera, paie uscate sau tesaturi rezistente la apa. Ghivecele de lut sunt frumoase in simplitatea lor, sunt grele (ideale pentru plantele mari), au peretii porosi (se potrivesc pentru plante suculente, cactusi, bromelii); din pacate, se si sparg usor, plantele din ele trebuie udate mai des si se si curata mai greu.

Cele mei populare ghivece sunt cele din plastic. Ele sunt mai ieftine, exista intr-o gama larga de culori, se curata rapid si sunt si foarte usoare.

Votati articolul

Ce ghiveci alegi pentru plantele de interior
Rating:
Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =