Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
arla spune: se si nv de 2 ori....care sunt sv si ne?
29-Mar-2018 00:12:00
Raspunde la intrebare
cristina spune: Buna ziua, pot folosi pentru tuberoze ingrasamantul chimic folosit pentru orhidee? multumesc! O zi frumoasa!
13-Mar-2018 16:04:39
Raspunde la intrebare
Marius spune: Cel mai simplu mod de a scapa de mucegai https://www.youtube.com/watch?v=bBZBPSFoCjI
03-Mar-2018 13:21:38
Raspunde la intrebare

Vata minerala tine zgomotul departe de casa ta

Vata minerala tine zgomotul departe de casa ta


Orice proprietar de locuinta care isi doreste sa tina zgomotul departe de urechile sale si de cele ale vecinilor ar fi bine sa-si izoleze casa cu vata minerala. In caz ca nu stiai, atat vata minerala de sticla, cat si vata minerala bazaltica nu reprezinta doar niste materiale foarte bune pentru termoizolarea locuintei, ci izoleaza excelent si din punct de vedere acustic.

Specialistii din constructii au ajuns la concluzia ca vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica izoleaza acustic. Totusi, profesionistii in domeniu au aratat ca vata minerala bazaltica si vata minerala de sticla trebuie aplicate in zone diferite, pentru un randament maxim, din punct de vedere acustic si termic.

 

Astfel, specialistii recomanda folosirea vatei minerale bazaltice pentru izolarea acustica a pardoselilor si a acoperisurilor tip terasa. In schimb, vata minerala de sticla este mai indicata pentru izolarea acustica a peretilor despartitori si a mansardelor. In cazul fatadelor cu izolare la interior, se poate opta fie pentru vata minerala de sticla, fie pentru vata minerala bazaltica.  

 

Vata minerala izoleaza foarte bine acustic, deoarece are o structura fibroasa si poroasa, care-i permite sa disipeze energia acustica prin frecare si o transforme in alte forme de energie.   

 

Analiza surselor de zgomot

Zgomotul se poate transmite intr-o locuinta atat din exterior, cat si din interior. In interiorul locuintei, zgomotul „migreaza” intre incaperi prin peretii despartitori, plafon si pardoseala. Inainte sa izolam acustic casa in care locuim, ar fi indicat sa identificam sursa zgomotului si metoda de propagare. Vecinii sunt, de regula, una dintre principalele surse de zgomot. Un studiu publicat recent a semnalat chiar ca romanii sunt printre cei mai certareti vecini din Europa, unul dintre principalele motive fiind zgomotul.

 

In cazul in care zgomotul din locuinta ta este unul ambiental, din cauza ca, de exemplu, vecinii dau sonorul foarte tare cand se uita la televizor, tot ceea ce trebuie sa faci este sa-ti protejezi acustic peretii invecinati cu zona de zgomot. In schimb, daca zgomotul de la vecini se progaga din mai multe directii, si are si o componenta de impact (de exemplu, vecina umbla prin casa in pantofi cu toc, vecinul face frecvent mici reparatii cu bormasina sau ciocaneste, iar fiul lor are un subwoofer puternic pe podea) ar trebui sa izolezi toate zonele prin care se propaga sunetul.

 

Pe langa utilizarea vatei minerale pentru protectia locuintei impotriva zgomotelor, poti sa apelezi si la alte materiale de constructii cu proprietati acustice, cum ar fi placile de gips carton pentru izolare fonica si accesoriile speciale care „rup” lantul de propagare a sunetului.

Sursa foto: pixabay.com


Autor | InfoCasasiGradina


Votati articolul

Vata minerala tine zgomotul departe de casa ta
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Comentarii
Comentarii 0 comentarii