Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
Doru spune: Cine comercializeaza semin?ele de chimen
13-Ian-2018 10:34:57
Raspunde la intrebare
Ivanus george spune: Bun? ziua, când va trebui s? v? contactez pentru a cump?ra r?saduri de crizanteme ?i în ce localitate? Mul?umesc
21-Nov-2017 15:01:16
Raspunde la intrebare
Lenghen Luminita spune: Nu conteaza de care otet?
20-Nov-2017 07:15:32
Raspunde la intrebare

Care sunt avantajele utilizarii unui boiler electric

Care sunt avantajele utilizarii unui boiler electric


Una dintre cele mai costisitoare investitii pentru o locuinta este reprezentata de punerea la punct a sistemului de incalzire. Fie ca decizi sa optezi pentru gaze naturale, energie electrica, lemn sau orice alt tip de combustibil, ideea este sa achizitionezi o unitate de incalzire fiabila si durabila.

De asemenea, daca echipamentul este si usor de configurat si necesita o intretinere facila, atunci ar putea fi o alegere foarte buna. Toate aceste criterii le poate indeplini cu succes un boiler electric, un sistem de incalzire foarte avantajos. Iata care sunt cateva dintre beneficiile pe care le are utilizarea unui echipament din aceasta categorie:


 

Costuri reduse de instalare

Instalarea unui boiler elctric poate fi o solutie foarte buna in cazul in care proprietatea in care locuiesti nu este conectata la reteaua de gaze naturale. Mai ales in cazul caselor, racordarea in sistem poate necesita o investitie foarte mare, caz in care un boiler electric este o alternativa mult mai ieftina.

 

Eficienta crescuta

Sistemul traditional al unui cazan pe gaz dispune in mod obisnuit de gaze reziduale, prin eliminarea lor din locuinta prin intermediul unui cos. Deoarece nu este necesara evacuarea gazelor arse in cazul unui boiler electric, intreaga cantitate de caldura utila nu se va pierde, caracteristica ce sporeste eficienta sistemului de incalzire pana la 99%.

 

Dimensiuni compacte

Un alt avantaj pe care il au aceste boilere electrice tine de dimensiunile lor compacte. Un astfel de sistem poate fi montat aproape in orice tip de spatiu si, pentru ca nu are nevoie de un cos de fum, nu trebuie sa te ingrijorezi daca nu dispui de spatiul necesar pentru a-l monta pe un perete exterior. De asemenea, vei economisi spatiu deoarece nu va fi nevoie sa stochezi combustibilul, ca in cazul modelelor de cazane pe baza de biomasa.

 

Silentiozitate

Functionarea unui boiler electric nu se bazeaza pe elementele din interiorul cazanului care se deplaseaza pentru a genera caldura, lucru care inseamna ca acestea sunt mult mai silentioase decat modelele clasice.

 

Intretinere facila

Boilerele electrice nu au nevoie de un certificat anual de siguranta. Proprietarii care au instalat cazane de gaze sau de petrol trebuie sa treaca prin verificarile anuale si sa obtina un certificat care sa ateste faptul ca sistemele lor de incalzire nu emit gaze nocive. 

Siguranta

Deoarece nu ard niciun fel de combustibil solid, nu produc vapori sau gaze de combustie precum monoxidul de carbon, boilerele electrice sunt foarte sigure. Aceste gaze sunt foarte periculoase daca exista scurgeri la nivelul cazanului, insa acest risc nu exista in cazul in care ai montat in locuinta un boiler electric.

 

Eco friendly

Cazanele electrice se bazeaza, bineinteles, mai degraba pe energia electrica decat pe arderea combustibililor fosili pentru a genera caldura. In consecinta, cazanele electrice sunt considerate mult mai ecologice decat alte tipuri de sisteme de incalzire.


Autor | InfoCasasiGradina


Comentarii
Comentarii 0 comentarii