O Noua Instalatie Electrica in Casa Ta: Ce Trebuie Sa Stii?

O Noua Instalatie Electrica in Casa Ta: Ce Trebuie Sa Stii?
In primul rand: cand hotaram ca instalatia eletrica trebuie inlocuita? De exemplu, daca este necesara reactualizarea consumatorilor sau amplasamentelor aparatelor in apartamentul sau casa ta, atunci ar trebui sa iei in considerare inlocuirea instalatiei eletrice.

Consideri ca este momentul sa inlocuiesti instalatia electrica din casa ta? Daca raspunsul este afirmativ, continua sa citesti acest articol!

Totodata, sunt diverse electrocasnice precum masini de spalat sau aparate de aer conditionat care necesita un circuit specific. In felul acesta, siguranta ta este sporita.

De ce avem nevoie de un proiect pentru instalatia electrica?

Este bine de stiut ca, pentru a incepe procesul de inlocuire a intalatiei electrice, este necesar un proiect corespunzator. Acesta trebuie sa respecte normativele cerute. In absenta unui proiect, exista o serie de riscuri care ar putea fi evitate. Un exemplu ar fi subdimensionarea instalatiilor – care ar putea conduce la accidente sau chiar incendii. Un alt scenariu tipic este supradimensionarea instalatiilor, care ar presupune costuri inutile pentru nevoile tale.

In general, este recomandat ca un proiect sa includa toti consumatorii existenti. In acelasi timp, trebuie luata in considerare si o rezerva – astfel incat, daca doresti sa cumperi si alte aparate in viitor, instalatia trebuie sa faca fata consumului.

Mai mult de-atat, schimbarea instalatiei electrice nu implica o schita veche. Vechiul proiect este necesar numai in cazul in care doresti sa aplici diferite modificari proiectului existent. In acelasi timp, este recomandata consultarea cu normativele care sunt in vigoare, pentru a evita complicatii nedorite.

Colaborarea cu persoane autorizate

Este de la sine inteles ca o persoana autorizata este in masura sa faca inlocuirea instalatiei electrice. Acestea fiind spuse, este recomandat sa apelezi la un electrician experimentat. Multe persoane aleg sa discute si cu designeri, pentru a fi siguri ca nevoile lor sunt adresate intocmai.

Totodata, proiectul intocmit trebuie sa tina cont de aparatele care vor fi conectate la instalatie. Totusi, care este costul aproximativ pentru un proiect? In esenta, costul va fi direct influentat de complexitatea proiectului in sine. De exemplu, in cazul unei garsoniere, costul variaza intre 500 si 700 de lei. Pe de alta parte, in cazul unei case cu o suprafata de 100 mp, costul poate ajunge la 2.000 lei.

In privinta timpului necesar pentru intocmirea proiectului propriu zis, acesta va depinde de disponibilitatea proiectantului cu care ai ales sa colaborezi.

Executia instalatiei electrice

Executia instalatiei electrice presupune alte costuri. Inca odata, suprafata acoperita va juca in rol major in stabilirea pretului. De exemplu, in cazul unei garsoniere, costul incepe de la 1.000 de lei. Pe de alta parte, in cazul unei suprafete de 100 mp, costul incepe de la 4.000 de lei. Acestea sunt preturile care se aplica in cazul instalatiilor clasice.

Speram ca articolul de fata a clarificat subiectul inlocurii instalatiei electrice. Este recomandat sa va informati inainte de realizarea instalatiei electrice propriu zise. In felul acesta, puteti anticipa valoarea investitiei, precum si pasii care trebuie urmati. Totodata, daca nu stiati pana acum, puteti opta pentru dispozitive programabile – daca doriti sa aveti o casa inteligenta.

Votati articolul

O Noua Instalatie Electrica in Casa Ta: Ce Trebuie Sa Stii?
Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =