6 trucuri accesibile ca sa-ti incalzesti rapid cele mai friguroase incaperi din gospodarie

6 trucuri accesibile ca sa-ti incalzesti rapid cele mai friguroase incaperi din gospodarie
Fiecare gospodarie are si zonele sale extrem de expuse frigului. Oricat ai incerca sa te pregatesti pentru sezonul rece, exista riscul ca unele incaperi sa fie mereu mai friguroase decat altele. Trebuie sa stii ca exista trucuri si solutii accesibile pentru a rezolva si aceasta problema.

1. O investitie minima

Pe timpul iernii, confortul termic din gospodarie trebuie sa fie o prioritate pentru tine. Exista si acele camere care refuza sa se incalzeasca, fiind mereu expuse curentilor de afara, care fac ca peretii sa fie mereu reci. Pentru o situatie de acest fel, astfel de aeroterme pot reprezenta o investitie eficienta si accesibila pe care o poti face. Iti vor incalzi incaperea foarte rapid si vor ajuta la pastrarea temperaturii in camera pentru o perioada mai lunga. O aeroterma poate fi folosita si pentru incalzirea unor spatii mai mari, precum atelierul din gospodarie in care petreci multe ore muncind, si are avantajul de a putea fi mutata foarte usor in orice loc in care ai nevoie de o sursa eficienta de caldura.
 

2. Reparatii rapide

Daca nu exista probleme grave in gospodarie care necesita reparatii masive si costisitoare, dar locuinta tot ramane rece odata cu venirea iernii, e posibil sa ai nevoie de cateva interventii rapide si ieftine pentru care nu ai nevoie de un specialist. Cel mai important lucru? Repara usile din casa. Asigura-te ca aerul rece nu sufla pe sub usa si ca tocul nu s-a umflat de la umezeala, condens sau straturi de vopsea mai vechi. O simpla verificare si o reparatie rapida te-ar putea scuti de neplacerea frigului din camera ta preferata pe timpul iernii.

 

3. Geamurile sunt izolate corect?

Inchiderea ermetica a ferestrelor casei este esentiala. Verifica daca nu ai crapaturi, fie si milimetrice si cauta orice forma de scapare pe langa rame. Daca ai geamuri si la mansarda, izolarea termica trebuie facuta cu o atentie mai mare, deoarece acoperisul este una dintre cele mai solicitate parti ale casei pe timpul iernii.

 

4. Jaluzele groase

Ai putea crede ca intram intr-un capitol de design interior, dar nu este chiar asa. Jaluzelele groase te vor ajuta sa incalzesti camera cu cateva grade. Mai mult, te vor ajuta sa nu iti scada brusc temperatura din incapere, dupa ce ai oprit incalzirea, din motive de economie.

 

5. Covoare groase

Un alt element important pentru mentinerea unei temperaturi confortabile intr-o incapere il reprezinta covoarele groase. Dincolo de aspectul placut, ca de cabana, pe care ti-l poate oferi, un covor gros va functiona si ca o forma de izolare termica, iar caldura nu se va pierde.

 

6. Tine usile inchise

Formeaza-ti un obicei pe timpul iernii de a tine mereu usile inchise intr-o casa. In acest fel, o camera calduroasa va ramane asa, iar o camera mai rece, dar izolata de restul casei, va putea fi incalzita separat si mult mai repede. Decat o temperatura medie scazuta in toata locuinta, mai bine cateva camere calduroase si alte cateva mai reci, izolate, dar care pot fi rapid aduse la un nivel ridicat din punct de vedere al confortului termic.

 

Mici trucuri de acest fel te pot ajuta sa treci mai confortabil peste sezonul rece si sa rezolvi problemele neplacute ale gospodariei tale. Ele nu necesita nici un efort considerabil si nici cheltuiala care sa puna presiune prea mare pe bugetul familiei tale.

 

Sursa foto: Shutterstock / Copyright Pop Paul-Catalin

Votati articolul

6 trucuri accesibile ca sa-ti incalzesti rapid cele mai friguroase incaperi din gospodarie
Rating:
Nota: 3.25 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =