Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
Doru spune: Cine comercializeaza semin?ele de chimen
13-Ian-2018 10:34:57
Raspunde la intrebare
Ivanus george spune: Bun? ziua, când va trebui s? v? contactez pentru a cump?ra r?saduri de crizanteme ?i în ce localitate? Mul?umesc
21-Nov-2017 15:01:16
Raspunde la intrebare
Lenghen Luminita spune: Nu conteaza de care otet?
20-Nov-2017 07:15:32
Raspunde la intrebare

Reseda odorata, pentru gradini super-parfumate!

Reseda odorata, pentru gradini super-parfumate!


Reseda odorata este o planta erbacee originara din Egipt, Asia sau sudul Europei. Are o tulpina ramificata, cu frunze lunguiete si flori mici, de culoare galben-verzuie. Este cunoscuta si cu denumirea populara de Roseta sau Rezeda. In functie de momentul in care se planteaza semintele si de locul in care e cultivata, floarea poate inflori vara in gradina sau iarna in ghiveci.

Reseda se planteaza intr-un loc expus la soare sau aflat in semi-umbra; pamantul trebuie sa fie bogat, bine tratat cu ingrasaminte, nu prea umed. Se uda regulat si din abundenta. Florile sunt deosebit de parfumate si erau foarte apreciate in perioada victoriana.

Reseda se inmulteste prin seminte care se seamana direct afara, primavara devreme (martie). O alta varianta este insamantarea in rasadnite mici, in casa. Daca este plantata primavara, planta va inflori vara; pentru a avea flori iarna sau primavara, semintele trebuie plantate in august sau septembrie.


Autor | Dragos Serban


Comentarii
Comentarii 1 comentarii

dora maier 2017-10-24 20:28:53

Unde se gasesc seminte de Reseda odorata grandiflora (cum sunt florile din imagine)?
Multumesc.