Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
arla spune: se si nv de 2 ori....care sunt sv si ne?
29-Mar-2018 00:12:00
Raspunde la intrebare
cristina spune: Buna ziua, pot folosi pentru tuberoze ingrasamantul chimic folosit pentru orhidee? multumesc! O zi frumoasa!
13-Mar-2018 16:04:39
Raspunde la intrebare
Marius spune: Cel mai simplu mod de a scapa de mucegai https://www.youtube.com/watch?v=bBZBPSFoCjI
03-Mar-2018 13:21:38
Raspunde la intrebare

Inmultirea hreanului prin fragmente de radacini

Inmultirea hreanului prin fragmente de radacini


Hreanul are nevoie de un teren bine desfundat, sapat in profunzime si bine ingrasat. Sistemul sau radicular este foarte bine dezvoltat, radacina patrunde pana la un metru adancime. Din acest motiv, planta rezista foarte bine la conditiile secetoase. De asemenea, o metoda facila de inmultire a hreanului este inradacinarea fragmentelor subterane.

Operatiunea se face primavara, prin plantarea segmentelor de radacina in substrat usor de turba amestecata cu nisip. Fragmentele vor inradacina dupa 8-10 zile, in conditiile unei temperaturi aproximativ constante de 16-18 grade Celsius. Perioada completa de inradacinare este de 21-25 zile, timp in care se formeaza si lastarii tulpinii.

Pentru aceasta, se recomanda fragmentele din radacini groase de 0,5 pana la 1,5 cm. Se aleg fragmente din radacinile secundare. Materialul vegetal se recolteaza toamna si pana primavara se pastreaza in strat de nisip umezit, ferit de inghet. Plantarea acestora pentru inradacinare se face primavara devreme, la o distanta de 30-40 cm intre plante. Se va acorda o atentie sporita starpirii buruienilor in primele stadii de vegetatie. Dupa caz, se completeaza golurile, dupa 2-3 saptaani de la plantare.


Autor | Dragos Serban


Votati articolul

Inmultirea hreanului prin fragmente de radacini
Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.
Comentarii
Comentarii 0 comentarii