Ridichea, sfecla si fasolea sunt usor de cultivat si in jardiniere

Ridichea, sfecla si fasolea sunt usor de cultivat si in jardiniere
In conditiile in care legumele bio sunt foarte scumpe, varianta cultivarii in ghivece, jardiniere sau in gradina este din ce in ce mai atractiva – si chiar pusa in aplicare de unii gradinari mai hotarati. Iata cateva legume usor de crescut si ingrijit, cu care se poate descurca orice gradinar incepator.

Ridichea e printre cele mai usor de cultivat. Semintele sunt mari, germineaza rapid, iar prima recolta poate fi adunata chiar si dupa o luna. Ridichile sunt de trei feluri: de luna, de vara si de iarna, dintre care ultimele doua soiuri se cultiva numai in camp. Pentru interior (sere sau jardiniere) sunt recomandate ridichile de luna, care se planteaza la 3-4 cm distanta si se uda din abundenta.

Sfecla rosie este si ea usor de cultivat, desi mai putin populara. Ea poate fi consumata cruda, sub forma de salata, coapta sau fiarta. Pentru o dezvoltare normala a radacinii, planta are nevoie de cel putin 10 ore de lumina pe zi. In rest, are nevoie de temperaturi situate intre 7-23 grade Celsius, umiditate ridicata, udari dese in perioada de germinare a semintelor (martie) si pana cand se ingroasa radacinile (august). In functie de soi, recolta se poate face in 70 pana la 100 de zile.

Fasolea, in special cea verde se cultiva usor si pe balcon, mai ales ca poate fi dirijata in asa fel incat sa imbrace spatiul si sa creeze o bariera verde si umbra mult dorita. Fasolea se uda des, insa nu are nevoie de alte ingrijiri speciale.

Votati articolul

Ridichea, sfecla si fasolea sunt usor de cultivat si in jardiniere
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =