Repicatul, obligatoriu pentru salata cultivata in spatii protejate incalzite

Repicatul, obligatoriu pentru salata cultivata in spatii protejate incalzite
Pentru obtinerea de salata timpurie, legumicultorii seamana salata la inceputul lunii ianuarie. Spatiile protejate pot fi sere, rasadnitele calde sau solariile bine realizate, cu dubla protectie si cu un strat gros de gunoi de grajd.

Pentru esalonarea recoltarii, semanatul se face pe parcursul a 7-10 zile. Densitatea de semanat este mare, folosind 2,5 g seminte la metru patrat.

Plantele rasar foarte repede, dupa doar cateva zile, daca se atinge temperatura optima de 20 grade Celsius. Pentru salata cultivata in spatii protejate, spre deosebire de cultura in camp, repicatul este obligatoriu. Repicatul la salata se face dupa 7 zile de la rasarire.

In timpul primelor faze de vegetatie, temperatura se mentine la 12-14 grade Celsius pe toata durata zilei, si 10 grade noaptea. Pentru evitarea aparitiei unor boli sau daunatori, se fac aerisiri frecvente.

Un rasad de salata de buna calitate are o rozeta formata din 5-6 frunze, de culoare verde inchis, fara pete clorotice, cu sistem radicular bine dezvoltat.

Votati articolul

Repicatul, obligatoriu pentru salata cultivata in spatii protejate incalzite
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 1 =