Plante aromatice pe care sa le cultivi in casa

Plante aromatice pe care sa le cultivi in casa
Aceasta categorie de plante dau o aroma extraordinata mancarurilor. Nu exista reteta care sa nu aiba printre ingrediente patrunjel, cimbru, rosmarin sau alte plante aromatice. Iar daca iti place sa gatesti, de ce sa nu cultivi toate aceste minunatii ale naturii, chiar la tine pe pervaz? Iata cateva din cele mai populare condimente care se pot creste in ghiveci...

Busuioc. Are nevoie de multa apa, dar in acelasi timp este si sensibil la umezeala. Plaseaza ghiveciul intr-un loc in care sa beneficieze de o buna aerisire a aerului; de asemenea, lasa pamantul sa se usuce la suprafata inainte de a uda planta din nou. Se foloseste in prepararea pastelor, salatelor si felurilor de mancare cu legume.

Rozmarin. Trebuie plantat intr-un ghiveci separat, nu la un loc cu alte plante aromatice. Se uda moderat, insa numai cand stratul de pamant de la suprafata ghiveciului s-a uscat; apa care se aduna in farfurie se indeparteaza, pentru ca radacinile pot sa putrezeasca. Pe timpul iernii, planta se tine in bataia soarelui, ca sa beneficieze de cat mai multa lumina.

Coriandru. Se cultiva inclusiv pentru aspectul deosebit. Nu are nevoie de ingrjiri specale si se pune la uscat toamna, cand celelalte plante incep sa ofileasca.

Cimbru. Exista mai multe varietati de cimbru, iar unele au chiar furnzele dungate. Se cultiva foarte usor din seminte, iar tulpina capata un aspect lemnos dupa cativa ani. Frunzele se pot folosi la mancaruri (in special la frupturi sau la salatele de rosii) sau se pot usca pentru a fi folosite si pe timpul iernii.

Salvie. Se cultiva din seminte; cand impatraneste si i se lemnifica tulpina, salvia nu trebuie neaparat inlocuita cu o planta mai noua. Se foloseste in bucatarie, atat proaspata, cat si uscata, dar si in tratamentele alternative - de exemplu, pentru alungarea spiritelor negative.

Menta. Este si ea disponibila in mai multe varietati. Creste foarte mult si, desi ghiveciul nu ii permite sa se intinda prea mult, trebuie sa te astepti la o planta cu tulpini lungi, aproape atarnatoare. Se poate cultiva din seminte.

Votati articolul

Plante aromatice pe care sa le cultivi in casa
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =