Pedilanthus, planta fulger-verde

Pedilanthus, planta fulger-verde
Pedilanthus si-a castigat numele de „fulger-verde” din cauza tulpinilor care cresc in zig-zag. Desi poate fi confundata cu bambusul norocos, aceasta planta are un aspect diferit, crescand ca un manunchi de tulpini, nu ca tulpini singulare.

Planta este toleranta la seceta si nu iubeste excesul de apa. Acest lucru se intampla din cauza ca intre tulpinile care cresc ca un manunchi se acumuleaza o umiditate constanta. Ghiveciul se aseaza la semi-umbra; se evita umbra totala , dar pot fi amplasate si in plin soare daca aceasta mutare se face treptat. Se uda cu putina apa, numai atunci cand pamantul de la suprafata ghiveciului s-s uscat. Substratul trebuie sa fie usor drenabil, dar bogat.

Pedilanthus nu rezista la frig si trebuie ferita de curentii de aer. In perioadele de caldura excesiva sau de frig, frunzele cad. Plantele tinere se transplanteaza neaparat primavara, la inceputul perioadei vegetative.

Se inmulteste primavara, prin butasi care se preleveaza inainte ca planta sa intre in vegetatie. Butasii se tin in apa simpla sau tratata cu stimulenti de inradacinare.

Votati articolul

Pedilanthus, planta fulger-verde
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =