Medinilla magnifica, o epifita... magnifica

Medinilla magnifica, o epifita... magnifica
Medinila, mai precis Medinilla magnifica, este o planta epifita care face parte din familia Melastomataceae si e originara din zonele tropicale ale su-estului Asiei.

Are un aspect spectaculos, de arbust inalt de pana la 2m in natura (desigur, ca planta de apartament nu creste atat), cu frunze mari, ovale si lucioase, de culoare verde inchis; florile sunt carnoase, de culoare roz si apar primavara.

Medinilla are nevoie de conditii speciale de umiditate si caldura. Este adaptata la conditiile verilor calduroase de la noi (desi ii prieste cel mai bine o temperatura moderata, de pana la 24 grade Celsius), iarna are nevoie de 16-18 grade pentru a supravietui. Umiditatea se asigura prin pulverizari cu apa la temperatura camerei. In ceea ce priveste udatul, Medinilla nu are pretentii foarte mari, nu trebuie udata foarte mult.

Iarna are nevoie de o perioada de repaus, in care se muta intr-o incapere ceva mai rece si nu se uda la fel de mult ca vara. Medinilla se transplanteaza la 2-3 ani, primavara.

Se inmulteste prin butasi, care se pun la inradacinat in camere incalzite.

Votati articolul

Medinilla magnifica, o epifita... magnifica
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 1 comentarii

Vern 05 Octombrie 2019
Hi! If you're reading this then you're living proof that advertising through contact forms works! We can send your ad message to people via their contact us form on their website. The best part of this type of promotion is that messages sent through contact forms are automatically whitelisted. This increases the probability that your ad will be read. Absolutely NO Pay per click costs! Pay one flat rate and reach millions of people. To get more info please reply to: pia3543bro@gmail.com

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 - 1 =