De ce nu au crescut rasadurile?

De ce nu au crescut rasadurile?
Primavara e momentul in care toti gradinarii incep sa faca rasaduri, cu gandul la florile superbe pe care le vor avea in gradina in restul anului. Se poate intampla ca rasadurile sa creasca deformate sau sa nu creasca deoc. Iata cateva probleme care afecteaza rasadurile si cum pot fi ele rezolvate.

Daca rasadurile se ofilesc brusc si se usuca, fara sa existe un alt motiv (lipsa de apa sau lumina insuficienta) atunci probabil sunt afectate de o ciuperca. Pentru a preveni aceasta situatie, semintele trebuie sa fie de buna calitate, luate dintr-o sursa sigura, nu trebuie udate in exces, iar o data ce au aparut, plantutele trebuie rarite. De asemenea, pamantul trebuie sa fie curat si de buna calitate, iar vasele pentru producerea rasadurilor sa fie bine spalate.

Daca rasadurile cresc foarte inalte, au tulpina alungita sau diforma, cauzele pot fi lumina insuficienta, caldura prea mare sau faptul sa plantutele nu au fost rarite.

Daca frunzulitele rasadurilor sunt ingalbenite sau decolorate, inseaman ca pamantul este de proasta calitate. Aceasta lipsa de minerale poate fi indreptata prin udarea cu un fertilizator lichid (diluat pe jumatate cu apa).

Daca frunzele rasadurilor sunt ondulate, motivul este folosirea in exces a substantelor fertilizatoare.

Votati articolul

De ce nu au crescut rasadurile?
Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =