Cum se pastreaza Agapanthus

Cum se pastreaza Agapanthus
Crinii din genul Agapanthus trebuie feriti de frig in anotimpul rece. Acestia se tin iarna in incaperi reci dar luminate, in care temperatura ideala trebuie pastrata constanta la 15 grade. In tot acest timp se uda rar, o data la zece zile cate putin, fara ca apa sa balteasca.

Ca aspect, agapanthus este incantator prin frunzele sale lungi, ascutite, specifice crinilor. Lujerul floral porneste din centru, este lung, cu florile asezate sub forma de buchet. Are nevoie de multa lumina in anotimpul rece. Substratul ideal pentru cultivarea sa in ghiveci este alcatuit dintr-un amestec de mranita, turba si nisip. Partea subterana a plantei poate putrezi foarte repede, de aceea este important ca spatiul sa fie aerisit, farfurioara sa nu fie prea inalta si apa sa nu balteasca. Este mai bine sa fie udat mai des, dar in portii mici.

Vara, Agapanthus se uda zilnic si se folosesc din cand in cand, de preferinta, ingrasaminte naturale. In primavara, o metoda facila de inmultire este prin despartirea tufei. Radacinile se separa usor cu mana, fara a le rupe, iar noile tufe se planteaza in ghivece separate, in acelasi amestec de turba, mranita si nisip.

Votati articolul

Cum se pastreaza Agapanthus
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =