Cultivarea trandafirului pentru dulceata (Rosa Damascena)

Cultivarea trandafirului pentru dulceata (Rosa Damascena)
Rosa Damascena este un trandafir pentru dulceata originar din Asia Mica. Petalele se utilizeaza la prepararea dulceturilor, ceaiurilor, siropurilor, parfumurilor.
Trandafirul de dulceata se poate regasi sub mai multe denumiri: Rosa Damascena, Trandafirul de Damasc sau Trandafirul de Kazanlak. Florile sunt roz sau rosii, placut mirositoare.

Cultivare

Acesti trandafiri pot creste atat in zonele de campie cat si in regiunile de deal, nefiind deloc pretentiosi de sol. Distanta dintre trandafiri este foarte importanta pentru ca plantele sa se dezvolte bine. Cieste aici mai multe detalii despre plantarea trandafirilor!


Trandafirii au nevoie de sol fertil, bogat in humus, bine drenat, cu un PH intre 6 si 8. 

Se cultiva pe suprafete mari pentru productia uleiurilor volatile folosite in industria farmaceutica si industria cosmetica.

Locul nu trebuie sa fie umbrit de copaci deoarece trandafirii au nevoie de soare cel putin pe durata primei parti a zilei. Pentru a inflori, planta are nevoie de temperaturi de 15-30°C.

Sunt plante viguroase, rezistente la ger si intemperii. Afla aici cum se ingrijesc trandafirii pe timp de iarna!

Lumina

Trandafirul de Damasc este o planta iubitoare de lumina dar suporta si semiumbra. Daca in perioada de inflorire nu are lumina suficienta, trandafirul va creste dar nu va inflori.

Udare

Trebuie udat des, ori de cate ori observati ca pamantul este uscat. Atentie, daca ii udati in exces, radacinile vor incepe sa putrezeasca.

Inmultire

Exista trei modalitati prin care acesta se poate inmulti: prin despartirea tufei (drajoni), prin butasi sau prin altoire.

Alte informatii utile despre trandafirul de Damasc

Trandafirul contine ulei volatil, tanin, derivati flavonici, nerol, citroneol, zaharuri, ceara, acid galic, carora li se adauga vitamina C in cantitati considerabile (intre 800 si 2.700 mg% pentru specia Rosa rugosa), precum si vitaminele A, B2, K, PP, mineralele: Ca, Fe, Mg, dar si pectine.

Produsele rezultate din petale de trandafiri au efect antiinflamator, antiseptic, astringent, antipiretic, laxativ. Specialistii recomanda infuzia de trandafiri pentru tratamentul iritatiilor oculare, dar si pentru revigorarea si intretinerea pielii.

Uleiul si apa de trandafiri sunt recomandate pentru ingrijirea podoabei capilare, intrucat reduc inflamatiile de la nivelul scalpului, favorizeaza circulatia sanguina si cresterea parului si previn alopecia.

Apa de trandafiri are un efect de hranire intensa a pielii si este potrivita pentru toate tipurile de ten. Are proprietati tonice si este ideala pentru pielea uscata, normala sau sensibila, deoarece pastreaza tenul hidratat si revigorat. Poate fi folosita ca si tonic facial, parte a rutinei de curatare a tenului.

Uleiul de trandafir trateaza acneea, hidrateaza si calmeaza pielea, diminueaza ridurile existente si imbunatateste circulatia sangelui.

Votati articolul

Cultivarea trandafirului pentru dulceata (Rosa Damascena)
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Teodora 23 Februarie 2017
Posibilitate de castig excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica ?i dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: teodorateo56@gmail.com

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =