Cobaea scadens - clopotelul exotic!

Cobaea scadens - clopotelul exotic!
Cobaea este o planta agatatoare de origine tropicala, care s-a adaptat si la conditiile temperate de la noi si care infloreste din iulie pana in octombrie. Este o planta cu tulpini firave care rasar dintr-un smoc de frunze; floarea propriu-zisa seamana cu un clopotel.

Cobaea are nevoie de un pamant bogat in substante nutritive, afanat si aerisit. Semintele se plateaza in rasaduri, iarna tarziu sau primavara devreme (ianuarie-februarie) si se acopera usor cu putin pamant. Rasadurile se tin pe pervaz, la lumina si se uda rar. Plantutele apar in 3-4 saptamani, moment in care pot fi mutate in ghivece mai mari,, prevazute si cu araci, pentru ca tulpinile sa aiba de ce se prinde.

Cobaea se poate scoate afara numai cand a trecut pericolul inghetului si atunci se aseaza langa casa, pe un perete orientat mereu spre soare. Se uda regulat, mai ales in perioadele de seceta.

Votati articolul

Cobaea scadens - clopotelul exotic!
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 4 =