Ce trebuie sa stii despre ficusul plangator

Ce trebuie sa stii despre ficusul plangator
Ficusul benjamina sau ficusul plangator este un arbust cu frunze relativ mici, fine, lucioase, cu o nuanta inchisa de verde si cu o tulpina subtire, dar lemnificata. Frunzele tinere sunt de culoare verde deschis si au marginile usor ondulate. Unele specii au frunze in doua nuante de verde.

Ficusul plangator este un arbust foarte puternic si rezistent. Se ingrijeste usor, mai ales ca nu necesita eforturi speciale de intretinere.

Planta are nevoie de multa lumina, dar se evita amplasarea direct in razele soarelui. Se uda o data sau de doua ori pe saptamana, in functie de cat de repede se usuca pamantul la suprafata ghiveciului si se utilizeaza de fiecare data cantitati mic de apa – radacinile nu trebuie sa stea in pamantul reavan.

Se pot aplica ingrasaminte in regim bilunar si se evita tinerea arbustului in temperaturi scazute.

Votati articolul

Ce trebuie sa stii despre ficusul plangator
Rating:
Nota: 3.76 din 5 - 21 voturi.

Comentarii 2 comentarii

alupoaei 09 Octombrie 2016
buna ziuarnAm un ficus benjamina de aproape 2m si mai nou ii cade grozav frunzele .Mentionez ca are cam aceeasi temperatura il ud cam de 2 ori pe saptamana si o data pe luna le pun ingrasamant vitaflora. M/ati ajuta mult daca mi/ati da un sfat!!rn cu respectrn doina alupoaei
Elenes Dumitru Ioan 08 Noiembrie 2014
Buna ziua , am primit un puiet de ficus plangator cu marginile frunzelor care sunt mai deschise la culoare.rnnu stiu ce sa fac pentru ca marginile frunzelor incep sa se usuce.rnPoate ma ajuata cineva cu sfaturirnMultumesc

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 2 =