Cartoful japonez, o leguma rara si gustoasa

Cartoful japonez, o leguma rara si gustoasa
Cartoful japonez este adesea confundat cu batatul (cartoful dulce) sau cu ghimbirul. Cu toate acestea, este o leguma - delicatesa savuroasa, care se poate consuma cruda sau gatita.

In tara noastra cartoful japonez (Stachys tuberifera) poate fi cultivat cu succes in gradina.

Pamantul bine lucrat inca din toamna este pregatit in primavara pentru plantare. Infiintarea culturii se face direct in camp sau in gradina, dupa ce a trecut pericolul brumelor. Plantarea se face la cuib, cate 2-3 tuberculi. Se lasa o distanta de 70 cm intre randuri si de 30 cm intre cuiburi pe acelasi rand.

Pe perioada de vegetatie se acorda o importanta deosebita combaterii buruienilor, in special in primele etape de vegetatie.

Se recolteaza toamna, in luna octombrie. La un hectar se pot obtine in conditii ideale 25 tone de tuberculi de cartof japonez.

Votati articolul

Cartoful japonez, o leguma rara si gustoasa
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 3 =