Arborele de cafea – Coffea arabica

Arborele de cafea – Coffea arabica
Este un arbore de interior originar din zonele tropicale ale Etiopiei. Florile albe ale arborelui de cafea sunt foarte parfumate, iar fructele mici de 1 cm, verzi-rosiatice si lunguiete au nevoie de 9 luni pentru a se coace - daca ajung in acest stadiu, ceea ce e putin probabil in conditii de apartament.

Arborele de cafea are nevoie de umbra partiala sau de lumina filtrata; nu rezista in soare direct. Pamantul trebuie sa fie argilos dar usor drenabil, bogat, si sa aiba calitatea de a se mentine umed. Arborele atinge dimensiuni destul de mari chiar si in conditii de apartament, astfel ca ghiveciul trebuie sa fie rezistant si de calitate.

In conditii ideale, florile apar dupa 3-5 ani. Ele sunt de culoare alba, parfumate si se deschid de doua ori pe an. Sezoanele in care infloreste sunt primavara devreme pana la mijloc, mijlocul verii sau toamna tarziu. Florile aparute primavara si in sezoanele ploioase sunt mai mari si mai frumoase.

Este recomandata folosirea unui fertilizator sub forma de granule, cu eliberare intarziata. Altfel, se pot folosi fertilizatori lichizi, saptamanal, pe toata perioada de vegetatie, insa diluati la 1/4.

Arborele de cafea se tunde numai pentru a i se da forma dorita ori pentru a-l curata de ramurile bolnave sau uscate.

Votati articolul

Arborele de cafea – Coffea arabica
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 5 =