Cautare
Abonare Newsletter Gratuit
Aboneaza-te gratuit si primeste noutati pe email.
Ultimele comentarii
Doru spune: Cine comercializeaza semin?ele de chimen
13-Ian-2018 10:34:57
Raspunde la intrebare
Ivanus george spune: Bun? ziua, când va trebui s? v? contactez pentru a cump?ra r?saduri de crizanteme ?i în ce localitate? Mul?umesc
21-Nov-2017 15:01:16
Raspunde la intrebare
Lenghen Luminita spune: Nu conteaza de care otet?
20-Nov-2017 07:15:32
Raspunde la intrebare

Peste jumatate din productia de miere a Romaniei merge la export

Peste jumatate din productia de miere a Romaniei merge la export


Peste 50% din productia de miere este exportata, principalele piete fiind Germania, Spania si tarile nordice.
Mierea de albine din Romania este cautata in afara tarii, principalele piete de export fiind Germania, Spania si tarile nordice.

Se estimeaza ca productia anuala de miere este de circa 20.000 de tone.

"Exporturile de miere se ridica la 50 — 60% din productia totala anuala de miere, de circa 20.000 de tone, iar 80% din ceea ce exportam pleaca in Germania si restul in Spania si tarile nordice, de fapt in zonele in care se inregistreaza cel mai mare consum de miere. Mierea româneasca mai ajunge si in China sau in Orientul Mijlociu, dar in cantitati minuscule. Anul trecut nu am exportat prea multa miere pentru ca nu am avut de unde, in conditiile unei productii slabe, sub media ultimilor ani, insa noi, membrii ACA, ne-am acoperit toate contractele de export", a a declarat presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea, la Targul National al Mierii.

Anul trecut, productia de miere obtinuta in România s-a redus la jumatate din cauza secetei.

Datorita proprietatilor ei extraordinare, strainii prefera sa o cumpere la vrac si sa o foloseasca la cupajarea altor produse.

"Mierea romaneasca este folosita datorita calitatilor ei extraordinare la cupajarea altor produse pentru a mari calitatea acelui produs si pentru a-l vinde mai usor, iar in acest fel comerciantul câstiga mult mai mult", a adaugat Fetea.

Sursa: Agerpres
Foto: www.cravebits.com

Autor | Elena Alina Constantinescu


Comentarii
Comentarii 1 comentarii