Studiu: Pestele reduce riscul de depresie

Studiu: Pestele reduce riscul de depresie
Esti epuizata si nu te mai poti concentra? Consuma un sandwich cu ton! S-a demonstrat ca acest peste reduce riscul de depresie cu 25%, insa acest efect a fost observat doar in cazul femeilor. Si fructele de mare, consumate de 2 ori pe saptamana, inving aceasta stare. Explicatia? Acizii grasi omega 3 imbunatatesc starea de spirit.
Potrivit cercetatorilor, consumul de peste si fructe de mare reduce riscul de depresie in randul femeilor cu 25%, informeaza dailymail.co.uk.

Depresia se caracterizeaza prin insomnie, pierderea interesului fata de activitatile care altadata ne provocau placere, viziune pesimista, etc. Pentru ameliorarea starii de spirit, nutritionistii americani recomanda consumul de peste.

Studiul, publicat in Jurnalul American de Epidemiologie sustine ca acizii grasi omega 3 interactioneaza cu hormonii sexuali feminini estrogen si progesteron ajutand astfel la buna functionare a creierului.


O echipa de la Institutul de cercetare Menzies din Australia a realizat un studiu la care au participat peste 1.400 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 26 si 36 de ani, pe o perioada de 5 ani.

Fiecare participant a notat intr-un jurnal ce a consumat in acest interval de timp - fructe de mare, inclusiv peste, creveti si scoici. In acelasi timp a fost analizata si sanatatea lor mintala.

Chiar si dupa ce au fost luati in considerare factorii care influenteaza stilul de viata cum ar fi fumatul, exercitiile fizice, consumul de alcool, educatia si locul de munca, a fost gasita o legatura puternica intre consumul de peste si depresie.

Cercetatorii recomanda femeilor sa consume saptamanal o portie de peste pentru a reduce riscul de depresie cu 6%. In cazul barbatilor, consumul de peste nu a fost asociat cu depresia.

Aceste cercetari confirma faptul ca pestele poate fi benefic pentru sanatatea mintala a femeilor.

Dr. Richard Marsh, director executiv al Institutului de Alimente spune ca exista studii care indica faptul ca fructele de mare si pestele au un impact pozitiv asupra starii de spirit.

Organismul uman are nevoie de o nutritie adecvata pentru a functiona corespunzator, iar deficitul la de vitamine si minerale poate duce la depresie.

Cercetarile au aratat ca femeile cu varste cuprinsa intre 16 si 42 de ani sunt mai predispuse de a suferi de depresie. Cercetatorii considera ca este dificil sa gaseasca un echilibru intre munca si viata de familie.

Rata depresiei a inceput sa creasca in anii '70 si, in prezent, se stie ca este un factor de risc pentru maladia Alzheimer si Parkinson.

Nutrionistii recomanda sa consumam doua portii de peste pe saptamana, cum ar fi macrou, ton, somon sau sardine. Crustaceele sunt de asemenea bogate in nutrienti si minerale esentiale precum zinc si iod.

Prin urmare, nu ocoli acest aliment deoarece aduce beneficii considerabile sanatatii tale.


Sursa foto: tasteofhome.com

Votati articolul

Studiu: Pestele reduce riscul de depresie
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =