Migdalele, benefice pentru sanatatea inimii

Migdalele, benefice pentru sanatatea inimii
Migdalele sunt o gustare perfecta la micul dejun. Rezultatele a 6 studii sustin ca acestea mentin sanatatea inimii si reduc concentratia de glucoza din sange.
Bogate in proteine si nutrienti, migdalele suprima pofta de mancare si mentin inima sanatoasa. In cazul persoanelor care sufera de diabet, consumul de migdale reduce concentratia de glucoza din sange, informeaza dailymail.co.uk.

De asemenea, contin grasimi mononesaturate si vitamina E, care protejeaza impotriva razelor ultraviolete si previn maladia Alzheimer, sustin cele 6 studii prezentate la Congresul Societatii Americane pentru Nutritie din San Diego.

Sunt o sursa excelenta de minerale, precum mangan, care intareste oasele si regleaza cantitatea de zahar din sange, si magneziu, esential pentru functionarea organelor, muschilor si nervilor, pentru controlul glucozei din sange si reglarea tensiunii arteriale.


Dr. Karen Lapsley, Chief Science Officer a declarat ca "migdalele au efecte benefice asupra sanatatii si trebuie sa faca parte din dieta noastra."

Intr-unul dintre studii, Dr. Carol O'Neil de la Universitatea Louisiana a analizat 24.808 adulti cu varsta de peste 19 ani si a aratat ca cei care au mancat migdale au avut o cantitate mai mare de nutrienti si o stare fiziologica mai buna in comparatie cu cei care nu au consumat migdale.

In alt studiu, Dr. Richard Mattes de la Universitatea Purdue a analizat efectele migdalelor asupra unui grup de 137 de voluntari cu risc crescut de diabet zaharat de tip II. Consumul zilnic a 40 de grame de migdale a redus apetitul participantilor si concentratiile de glucoza din sange, imbunatatind in acelasi timp absorbtia vitaminei E in organism.

Dupa o luna, consumand zilnic 250 de calorii, participantii la studiu nu au luat in greutate. Dr Matters spune ca desi studiul a durat doar 4 saptamani, migdalele ar putea ajuta la arderea grasimilor.

Dr Penny Kris-Etherton, de la Universitatea Pennsylvania a studiat efectele consumului zilnic de 40 de grame de migdale asupra unui grup de 52 de adulti cu niveluri crescute de colesterol “rau” in organism. S-a constat ca migdalele introduse in aliementatia zilnica reduc circumferinta taliei si sunt esentiale in curele de slabire.

Rezultatele preliminare sugereaza ca migdalele pot ajuta la reducerea grasimii abdominale, un factor important de risc pentru sindromul metabolic.


Sursa foto: saude.terra.com.br

Votati articolul

Migdalele, benefice pentru sanatatea inimii
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 1 =