Levantica in bucatarie

Levantica in bucatarie
Levantica nu este folosita numai in industria cosmeticelor, ci si in unele bucatarii si retete traditionale. Se intrebuinteaza insa cu grija, pentru ca o cantitate prea mare poate schimab iremediabil gustul unei mancari.

Comparativ, 1 cantitate de flori proaspete de levantica are aceeasi aroma ca 1/3 de flori uscate (folosind aceeasi masura). Ca sa aflii daca floare e pe gustul tau, incepe prin a folosi o cantitate mai mica decat cea scrisa in reteta si creste pe parcurs.

In afara de aroma specifica, levantica da si un plus de culoare salatelor sau prajiturilor. Ea poate inlocui foarte ine rosmarinul in retetele de paine, florile pot fi amestecate cu zahar pentru a obtine un zahar aromat (care se vinde la preturi mari in magazine), insa garnnisesc perfect o cupa de sampanie sau un desert. Acestea se recolteaza dimineata si numai exemplarele cele mai mari, mai colorate si mai sanatoase. Florile uscate sunt folosite in parfumuri sau amestecuri de tip pot-pourris pentru incaperi.

Ca nota de final, o atentionare! Nu se consuma plantele cumparate din florarii sau magazine, pentru ca acestea au fost tratate cu pesticide. Ideal este consumul florilor cultivate in casa, in ghivece proprii.

Votati articolul

Levantica in bucatarie
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 2 =