Coriandrul, condiment si medicament naturist

Coriandrul, condiment si medicament naturist
In articolul de mai jos vom vorbi despre proprietatile nutritive, beneficiile pentru sanatate si vom oferi sfaturi utile pentru depozitarea acestei plante medicinale.
Coriandrul este una dintre cele mai utilizate plante aromatice. Este folosit in bucatarie, pentru condimentarea mancarurilor dar si ca remediu natural, stimuland apetitul, informeaza liveandfeel.com.

Cunoscut si sub denumirea coriandrum sativum, a fost plantat cu mii de ani in urma in China, Egipt si India, iar acum este cultivat in toata Europa. Semintele de coriandru se recolteaza atunci cand planta a ajuns la maturitate si incepe sa se usuce. In caz contrar, semintele vor avea un gust neplacut, amar.

Frunzele si semintele sunt partile cel mai frecvent utilizate ale acestei plante.


Coriandrul are un gust aromat si o aroma florala.
Contine elemente nutritive care se intalnesc si in alte seminte. Fibrele alimentare ajuta la imbunatatirea digestiei si la reducerea colesterolului, acizii grasi stimuleaza procesul digestiv,  iar mineralele (fier, cupru, calciu, potasiu, zinc, mangan) si vitaminele actioneaza ca antioxidanti.

Este cunoscut si pentru utilizarile sale in bucatarie. Ofera un gust deosebit preparatelor din pui, miel sau porc. Frunzele de coriandru se pot adauga in supe, ciorbe sau salate.

In plus, semintele pot fi utilizate si pentru prepararea carnatilor. In Belgia, sunt folosite la prepararea berii, in timp ce in Rusia sunt incluse in compozitia painii cu secara.

Are numeroase proprietati curative care-l recomanda ca un remediu natural pentru diverse afectiuni.

Frunzele au proprietati antiinflamatiorii, calmand umflaturile, durerile cauzate de artrita sau reumatice. In plus, previne durerile de stomac si stimuleaza digestia.

Datorita calitatilor antiseptice, coriandrul poate vindeca bolile de piele (eczeme si infectii fungice), avand efect de calmare.

Trebuie stiut faptul ca aceasta planta medicinala reduce nivelul de zahar din sange prin stimularea insulinei. Din acest motiv este extrem de util persoanelor care sufera de diabet.

Exista anumite lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand mergi la piata sa cumperi coriandru. Alege intotdeauna frunzele proaspete, nu pe cele uscate pentru ca au un miros mult mai puternic. Daca nu utilizezi frunzele in aceeasi zi in care le-ai cumparat, le poti pastra in frigider intr-o punga inchisa etans. Nu trebuie sa le pastrezi o perioada lunga de timp deoarece isi vor pierde din aroma. Incerarca sa folosesti frunzele cat mai curand posibil.

Semintele se pastreaza intr-un loc uscat si racoros.

Nu are efecte secundare si poate fi consumat si de femeile gravide sau de mamele care alapteaza. 

Este o alegere foarte buna pentru condimentarea felurilor de mancare si in acelasi timp te scapa de orice disconfort digestiv.


Sursa foto: southernexposure.com

Votati articolul

Coriandrul, condiment si medicament naturist
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =