Aroma mediteraneana

Aroma mediteraneana
Anasonul, care in unele parti ale tarii se mai numeste si badean, este originar din regiunea mediteraneana. La noi se gaseste numai cultivata.
De la anason se folosesc fructele, ce contin ulei volatil, care are actiune stimulativa asupra apetitului. Uleiul volatil din fructele de anason excita secretiile pancreatice si intestinale, ajutand astfel digestia. Ceaiul de anason se recomanda ca expectorant in bronsite, mareste cantitatea de lapte la femeile care alapteaza (galactogog), calmeaza colicile intestinale si stomacale la sugari si copii, face sa creasca diureza. Ajuta la eliminarea gazelor din stomac (carminativ). Infuzia preparata din 10 g fructe la 100 g apa ajuta la eliminarea viermilor intestinali. Pentru sugari, anasonul se foloseste oparind 5—6 fructe la o canita de ceai. Pentru adulti, ceaiul se poate prepara dintr-o jumatate lingurita de fructe la un sfert de litru de apa. Ceaiul se bea caldut, de preferinta inainte de masa. Fructele de anason intra in compozitia ceaiului gastric.

Votati articolul

Aroma mediteraneana
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 5 =